Auto: Formula 1 va organiza primul Mare Premiu al Vietnamului în 2020 (oficial)

Auto: Formula 1 va organiza primul Mare Premiu al Vietnamului în 2020 (oficial)

Vietnamul va găzdui în premieră un Mare Premiu de Formula 1 în anul 2020, la Hanoi, au anunţat oficial miercuri responsabilii celui mai important campionat din lume rezervat sporturilor cu motor, informează Reuters.

"Suntem încântaţi să anunţăm că Hanoi-ul va găzdui un Grand Prix de Formula 1. De când ne-am implicat în acest sport, în 2017, am discutat despre dezvoltarea unor noi oraşe de destinaţie, pentru a mări atractivitatea Formulei 1, iar Marele Premiu al Vietnamului este o realizare a acestei ambiţii", a declarat Chase Carey, preşedintele şi directorul executiv al Formulei 1.

Contractul semnat de cele două părţi se întinde pe mai mulţi ani, iar Grand Prix-ul vietnamez va debuta în 2020 "cu o cursă palpitantă pe străzile din inima oraşului" Hanoi, se precizează într-un comunicat dat publicităţii miercuri de oficialii "Marelui Circ".

Vietnamul devine astfel prima nouă destinaţie pentru Formula 1, după ce grupul Libery Media a preluat controlul acestui acestei competiţii, în cursul anului trecut.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”