Auto: Vietnamul anunţă că va organiza primul său Mare Premiu de Formula 1 în 2020

Auto: Vietnamul anunţă că va organiza primul său Mare Premiu de Formula 1 în 2020

Vietnamul va găzdui în 2020 primul său Mare Premiu de Formula 1, a anunţat joi regimul comunist din această ţară, citat de AFP.

"Oraşul Hanoi a reuşit să obţină organizarea unei curse din Campionatul Mondial de Formula 1 din partea Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), începând din aprilie 2020", au anunţat joi municipalitatea din capitala vietnameză într-o scrisoare oficială.

Decizia, care nu a fost confirmată deocamdată de responsabilii Formulei 1, vine în urma negocierilor care au avut loc pe parcursul acestui an între responsabilii Formulei 1 şi autorităţile vietnameze.

Directorul executiv al Campionatului Mondial de Formula 1, Chase Carey, declarase însă, în luna iunie, că este încântat de posibilitatea desfăşurării unei curse în ţara din sud-estul Asiei, adăugând că s-a discutat cu responsabilii de la Hanoi posibilitatea organizării unui Mare Premiu pe străzile capitalei vietnameze.

Alte două state din Asia de Sud-Est, Malaezia şi Singapore, au organizat sau organizează în continuare un Mare Premiu de Formula 1.
AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Ţenea, editor online: Simona Aruştei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...