Autocar românesc răsturnat în Italia. Opt persoane au fost rănite.

Autocar românesc răsturnat în Italia. Opt persoane au fost rănite.

Opt persoane au fost rănite, sâmbătă seara, după ce un autocar al companiei Atlassib care transporta 36 de pasageri a fost implicat într-un accident pe autostrada A4, din Italia, între Latisana şi San Giorgio di Nogaro, scrie presa italiană, citată de News.ro . Ambasada României în Italia precizează, pe pagina de Facebook, că în urma accidentului au fost persoane rănite uşor, care au primit îngrijiri medicale, pasagerii fiind deja preluaţi de un alt autocar al firmei de transport.

"În noaptea de sâmbătă spre duminică, la data de 27 noiembrie, a avut loc un accident în care a fost implicat autocarul unei firme de transport româneşti, care se deplasa dinspre Franţa către România, tranzitând Italia. Nu au fost victime în stare foarte gravă, doar răniţi uşor, care au primit îngijiri medicale de specialitate", scrie pe contul de Facebook al ambasadei, precizându-se că un alt autocar al firmei a preluat pasagerii.

Conform reprezentanţei diplomatice, consulul general de la Trieste, Cosmin Dumitrescu, s-a deplasat la faţa locului şi s-a aflat în legătură permanentă cu ambasadorul şi cu Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti. Ambasada a fost în contact cu conducerea firmei de transport, care s-a mobilizat rapid pentru a oferi soluţii pasagerilor.

Unul dintre răniţi a fost dus cu ambulanţa la Udine, acesta aflându-se în starea cea mai gravă, dar fără ca viaţa să îi fie în pericol, scrie Messagerro Veneto.

De asemenea, patru dintre răniţi au fost transportaţi la Latisana, iar alţi trei la Palmanova, situaţia lor nefiind îngrijorătoare.

Conform cercetărilor preliminare, autocarul s-a ciocnit cu o maşină de teren a Protecţiei Civile, poliţia rutieră făcând încă investigaţii la faţa locului. Pentru a permite desfăşurarea operaţiunilor de salvare, dar şi repunerea autocarului pe carosabil cu ajutorul unei macarale, a fost închisă o bandă de circulaţie, traficul  nefiind perturbat semnificativ.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 China profită de slăbiciunea Rusiei și urmărește un nou obiectiv. Kremlinul este neputincios

3 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

4 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

5 VIDEO „O soluție foarte ieftină” / Încălzirea globală poate fi inversată prin reînghețarea polilor