„Autodenunțul” lui Ghiță despre Kovesi a fost CLASAT! Însă MANIPULAREA a funcționat!

„Autodenunțul” lui Ghiță despre Kovesi a fost CLASAT! Însă MANIPULAREA a funcționat!

Ce mai contează acum! Manipularea a funcționat, oamenii care au crezut în minciunile lui Ghiță și PSD au votat! Dosarul de instigare la fals intelectual privind teza de doctorat a Laurei Kovesi, deschis după autodenunţul lui Sebastian Ghiţă, a fost clasat!

Dosarul de instigare la fals intelectual privind teza de doctorat a Laurei Kovesi, deschis la Parchetul instanţei supreme după autodenunţul lui Sebastian Ghiţă, a fost clasat, au declarat, marţi, surse judiciare, pentru News.ro. Aceleaşi surse au precizat că decizia de clasare a dosarului a fost luată luni şi i-a fost comunicată lui Sebastian Ghiţă în cursul zilei de marţi.

Parchetul instanţei supreme a clasat, luni, dosarul de instigare la fals intelectual, deschis la sfârşitul lunii septembrie în cazul autodenunţului lui Sebastian Ghiţă privind teza de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, au declarat surse judiciare, pentru News.ro.

Decizia de clasare a dosarului i-a fost comunicată marţi lui Sebastian Ghiţă, au mai spus sursele citate.

Clasarea acestui dosar vine după ce, pe 8 decembrie, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a anunţat, oficial, că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a plagiat în lucrarea de doctorat. Potrivit reprezentanţilor Consiliului, retragerea titlului de doctor ar fi o decizie excesivă şi neadaptată.

Comisia de lucru a notat în raportul ce a fost însuşit de Consiliul General al CNATDCU că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi prezintă preluarea unor pasaje din documente fără a le cita conform normei academice, dar acestea reprezintă circa 20 de pagini din 444, ceea ce înseamnă aproape 4 la sută din teză.

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat în 18 octombrie că, în cazul autodenunţului făcut de Sebastian Ghiţă, a fost începută urmărirea penală pentru fapta de instigare la fals intelectual, până la acea dată fiind administrate probe, iar mai multe persoane au fost audiate, cauza urmând să fie soluţionată "într-o perioadă rezonabilă”.

"În acest dosar, se efectuează acte de urmărire penală pentru instigare la fals intelectual, s-a început urmărirea penală in rem pentru această faptă. Se administrează probe, sunt audiate diverse persoane, nu putem intra în toate detaliile. Într-o perioadă rezonabilă, va fi soluţionată această cauză. Nu vreau să anticipez, nu vreau să exercit imixtiuni într-o cauză care este sensibilă, în atenţia opiniei publice şi am convingerea că va fi o anchetă efectivă, că lucrurile vor fi foarte clare”, spunea Augustin Lazăr.

La sfârşitul lunii septembrie, Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală in rem pentru instigare la fals intelectual, în cazul autodenunţului lui Sebastian Ghiţă privind teza de doctorat a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.

În autodenunţul înregistrat în 27 septembrie la Parchetul instanţei supreme, deputatul Sebastian Ghiţă a arătat că, în 2012, a participat la falsificarea unui raport al Consiliului Naţional de Etică care să arate că teza de doctorat a Laurei Codruţa Kovesi nu este un plagiat, raport care a fost ”scris în Guvernul României”.

"Eu şi alţi demnitari am participat la falsificarea raportului. Am date şi informaţii pe care vreau să le aduc la cunoştinţă procurorilor de la Parchetul General. Am făcut acest lucru atunci pentru a o proteja pe Laura Codruţa Kovesi pentru că, în acel moment, cu toţii credeam că face bine României", a spus Sebastian Ghiţă.

El a mai susţinut că actualul procuror-şef al DNA a ştiut, la vremea respectivă, de falsificarea raportului privind teza sa de doctorat.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut că nu a plagiat în teza de doctorat şi că lucrarea îi aparţine în totalitate, precizând că procurorii au obligaţia de a verifica autodenunţul lui Sebastian Ghiţă.

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, în 5 octombrie, că Parchetul instanţei supreme trebuie să rezolve "foarte repede" dosarul privind acuzaţiile de plagiat care o vizează pe Laura Codruţa Kovesi, el precizând că l-a rugat pe procurorul general ca "în timpul atribuţiilor să se ocupe ca aceste cercetări să fie făcute cu celeritate".

După declaraţia preşedintelui, oficialii PICCJ au declarat, pentru News.ro, că discuţia dintre preşedintele Klaus Iohannis şi procurorul general al României, Augustin Lazăr a avut loc într-un cadru general şi a fost despre obiectivele şi resursele parchetului pentru găsirea unui echilibru astfel încât să fie soluţionate cu celeritate dosarele intens mediatizate.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!