Autorităţile de la Quito anunţă suspendarea cetăţeniei ecuadoriene pentru Julian Assange

Autorităţile de la Quito anunţă suspendarea cetăţeniei ecuadoriene pentru Julian Assange

Autorităţile de la Quito au suspendat cetăţenia ecuadoriană acordată fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, arestat joi la Londra în urma unei cereri de extrădare prezentate de Washington, a anunţat joi ministrul de externe al Ecuadorului, Jose Valencia, potrivit DPA.

Cetăţenia ecuadoriană a lui Assange a fost suspendată miercuri de MAE ecuadorian ''ca urmare a mai multor nereguli descoperite în procesarea ei'', a declarat Valencia într-o conferinţă de presă.

Fondatorul WikiLeaks a fost arestat de poliţia britanică joi, după ce agenţii britanici au fost invitaţi să intre în ambasada Ecuadorului la Londra, unde Assange se refugiase din 2012.

Cetăţean australian, Assange s-a mutat în ambasada Ecuadorului de la Londra în 2012 după ce a încălcat condiţiile de cauţiune în legătură cu acuzaţiile de abuz sexual făcute la adresa sa în Suedia.

Preşedintele ecuadorian Lenin Moreno a spus că a revocat regimul de azil acordat lui Julian Assange întrucât acesta a încălcat în mod repetat convenţiile internaţionale, iar WikiLeaks a ameninţat autorităţile de la Quito.

Julian Assange primise cetăţenia ecuadoriană în decembrie 2017.

Luni, 9 aprilie, ministrul de externe al Ecuadorului, Jose Valencia, declarase că ţara sa va decide ''în timp util'' dacă menţine sau nu azilul diplomatic acordat fondatorului WikiLeaks, în contextul în care, anterior, Ministerul Afacerilor Externe de la Quito difuzase un comunicat în care îl acuza pe Assange că a dat dovadă de nerecunoştinţă şi lipsă de respect faţă de Ecuador.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 9 lucruri pe care să NU le faci dacă ești în Grecia, în concediu. Sunt considerate insultătoare sau respingăto…

2 PSD, dovada corupției crase! / Muistul sclemberist Teodorovici, artizanul afacerii! / Comisia Europeană a întrerup…

3 Ziua în care Anna Lesko a rupt internetul...

4 Așa o fi?

5 Şeful Corpului de Control al Poliţiei Române, „pedepsit” să-şi stabilească singur sancţiunea după ce a fost pr…