Autoritățile din Beijing oferă recompense în bani celor care ajută la deconspirarea de spioni străini

Autoritățile din Beijing oferă recompense în bani celor care ajută la deconspirarea de spioni străini

Autoritățile din Beijing, capitala Chinei, și-au intensificat luni campania împotriva spionajului extern, oferind recompense care variază între 1.500 de dolari și 73.000 de dolari cetățenilor care denunță presupuși spioni, au relatat media de stat, potrivit Reuters.

De la preluarea mandatului în 2013, președintele Xi Jinping a supervizat o serie de legi și campanii de întărire a securității naționale a Chinei în fața amenințărilor interne și străine.

Nevoia ''stringentă'' de noi măsuri pentru contracararea spionilor străini este un efect secundar regretabil al reformelor și deschiderii Chinei către lume, a comentat publicația oficială Beijing Daily.

"Organismele de spionaj străine și alte forțe ostile au profitat de asemenea de oportunitate pentru a ne sabota țara prin infiltrare politică, diviziune și subversiune, prin furt de secrete și complot", a adăugat cotidianul.

Biroul Național de Securitate al orașului Beijing îi încurajează pe cetățeni să se alăture campaniei de contraspionaj, oferind recompense cuprinse între 10.000 de yuani (1.500 de dolari) și 500.000 de yuani (73.000 de dolari) pentru informații despre spioni, se mai arată în Beijing Daily.

Guvernul a primit noi atribuții de apărare a țării printr-o lege privind securitatea națională în 2014, urmată de măsuri privind contraterorismul, gestionarea relației cu organismele nonguvernamentale străine și securitatea cibernetică.

Guvernele occidentale s-au exprimat împotriva noilor măsuri, despre care spun că definesc interesele naționale ale Chinei într-un sens mult prea larg, existând riscul ca ele să fie folosite pentru a intensifica reprimarea disidenței.

China susține că legile sunt justificate și corespunzătoare, dată fiind realitatea îngrijorărilor sale privind securitatea națională.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina