Autoritățile din Cehia au plătit 6 milioane de dolari pentru eliberarea a două femei răpite în Pakistan

Autoritățile din Cehia au plătit 6 milioane de dolari pentru eliberarea a două femei răpite în Pakistan

Autoritățile din Cehia au plătit o răscumpărare în valoare de 6 milioane de dolari pentru eliberarea a două femei care au fost răpite în martie 2013 în Pakistan, anunță jurnalul săptămânal Respekt în ediția care va apărea luni, informează duminică AFP. Hana Humpalova și Antonie Chrastecka, două studente la psihologie în vârstă de 24 de ani, au fost răpite de un grup de bărbați înarmați în data de 13 martie 2013 în provincia Baloutchistan din sud-vestul Pakistanului, în apropiere de granița cu Afganistanul și cu Iranul. Cele două femei se aflau în acea zonă venind din Iran, în calitate de turiste.

Guvernul premierului Bohuslav Sobotka a anunțat eliberarea celor două femei și revenirea lor la Praga în data de 28 martie 2015, salutând în acest context importanța demersurilor făcute de organizația umanitară turcă Insani Yardim Vakfi (IHH).

Potrivit revistei citate, discuția referitoare la plata răscumpărării a avut loc în Consiliul de securitate al statului.

"Discuția nu a fost una ușoară. Dar în cele din urmă niciunul dintre noi nu a dorit să-și asume responsabilitatea morții celor două tinere. Decizia de a plăti răscumpărarea a fost luată în unanimitate", a declarat pentru jurnalul praghez Respekt unul dintre participanții la discuții, sub protecția anonimatului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro