Autoritățile din New York cer 35 de milioane de dolari pentru protecția lui Donald Trump

Autoritățile din New York cer 35 de milioane de dolari pentru protecția lui Donald Trump

Autoritățile din New York vor solicita fonduri federale în valoarea de 35 milioane de dolari drept despăgubire pentru cheltuielile făcute pentru a asigura securitatea președintelui ales al Statelor Unite, Donald Trump, după victoria sa în fața lui Hillary Clinton, a declarat luni primarul metropolei americane, Bill de Blasio, citat de AFP.

De când republicanul a câștigat alegerile prezidențiale din 8 noiembrie, forțele de ordine au instalat un dispozitiv de securitate excepțional în zona clădirii Trump Tower, reședința lui din New York. O rută de acces către celebrul imobil este închisă de mai bine de o lună atât traficului rutier, cât și celui pietonal.

"Am alocat resurse însemnate în această zonă, zi de zi" a spus luni șeful Poliției din New York, James O'Neill, în cadrul unei conferințe de presă. Primarul Bill de Blasio a spus, la rândul lui, că îi va trimite în cursul zilei o scrisoare președintelui Barack Obama pentru începerea procedurilor necesare rambursării costurilor de securitate din perioada 8 noiembrie 2016 — 20 ianuarie 2017, dată când președintele ales devine președinte în exercițiu.

De Blasio a precizat că a vorbit cu viitorul deținător al portofoliului Finanțelor în administrația Trump, Steve Mnuchin, care i-ar fi transmis că înțelege perfect că trebuie discutat serios despre toate aspectele acestei proceduri.

Primarul orașului New York s-a declarat destul de încrezător că Guvernul federal va aproba solicitarea sa. El a făcut referire la vizita din 2015 pe care Papa Francisc a efectuat-o la New York și care a presupus un efort financiar deosebit pentru asigurarea securității. Autoritățile locale au primit ulterior compensații financiare din partea administrației Obama.

AGERPRES/( AS — autor: Irina Stoica, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...