Autoritățile din nordul Mexicului au distrus 14 mașini blindate artizanale de tipul celor folosite de cartelurile de droguri pentru a duce lupte terestre

Autoritățile din nordul Mexicului au distrus 14 mașini blindate artizanale de tipul celor folosite de cartelurile de droguri pentru a duce lupte terestre

Autoritățile din nordul Mexicului au anunțat duminică că au distrus 14 mașini blindate artizanale de tipul celor folosite de cartelurile de droguri pentru a duce lupte terestre, notează Yahoo News.

FOTO: Associated Press

Vehiculele sunt, de obicei, adaptări ale unor camioane comerciale, pe care sunt sudate blindaje din plăci de oțel. Cunoscute în Mexic sub numele de „monstruos”, sau „monștri”, unele dintre vehiculele dezmembrate erau cu adevărat monstruoase.

Multe dintre ele aveau proțapuri groase de oțel de zdrobire sudate în față. Altele aveau guri de tragere și turele de tunuri. Cel puțin unul era vopsit în camuflaj verde pentru a semăna cu un vehicul al armatei mexicane.

O înregistrare video distribuită de biroul procurorului general federal a arătat o macara cu clești care dezmembra unul dintre vehicule în statul Tamaulipas.

În acest stat, care se învecinează cu Texas, se află cel puțin două carteluri de droguri aflate în război, cartelurile din nord-est și cartelurile din Golf. Procurorii nu au precizat cărei bande îi aparțineau vehiculele sau când au fost confiscate.

În timp ce astfel de vehicule par intimidante, ele s-au dovedit vulnerabile în practică. Deoarece blindajul de oțel adaugă o greutate foarte mare, acestea tind să fie lente, greoaie și se defectează adesea. Ușor de reperat, ele par a fi, de asemenea, vulnerabile la dispozitivele sau munițiile incendiare. Multe dintre ele sunt găsite arse.

Utilizarea lor ilustrează limitele pe care cartelurile mexicane le-au atins pentru a lupta împotriva rivalilor și a autorităților. Armele cartelurilor includ, de asemenea, dispozitive explozive improvizate și drone care aruncă bombe.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”