Autorităţile franceze investighează o posibilă motivaţie rasistă a unui atac cu cuţitul soldat cu rănirea a doi români

Autorităţile franceze investighează o posibilă motivaţie rasistă a unui atac cu cuţitul soldat cu rănirea a doi români

Un bărbat care suferă de tulburări psihice şi bănuit că sâmbătă a agresat cu cuţitul trei persoane, dintre care doi români, în oraşul francez Antony, a fost pus sub acuzare pentru tentativă de omor ''din motiv de rasă, etnie sau religie'', a anunţat marţi Parchetul din Nanterre, potrivit publicaţiei Le Figaro.

Această circumstanţă a motivaţiei rasiste a fost reţinută în acest stadiu al anchetei întrucât suspectul ''a explicat gestul său prin originea victimelor'', în special romi, a precizat Parchetul pentru AFP, adăugând că va fi aprofundat acest aspect pentru clarifica dacă este sau nu vorba despre o motivaţie rasistă.

Trei persoane, două femei şi un tânăr, au fost grav rănite sâmbătă într-un atac cu cuţitul la Antony, un oraş cu peste 60.000 de locuitori în suburbia de sud a Parisului.

Conform unei surse din poliţie, suspectul are tulburări psihice de tip schizofrenic.

Două dintre victime sunt cetăţeni români, respectiv o femeie şi un tânăr în vârstă de 19 ani. Ei erau marţi internaţi la reanimare. A treia victimă, în vârstă de 59 de ani, a fost de asemenea spitalizată. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante