Autoturismul preferat al Reginei Elisabeta a II-a, vândut la licitație cu o sumă uluitoare. Cât costă de fapt mașina veche de 19 ani

Autoturismul preferat al Reginei Elisabeta a II-a, vândut la licitație cu o sumă uluitoare. Cât costă de fapt mașina veche de 19 ani

Un Range Rover care a fost proprietatea Reginei Elisabeta a II-a a fost vândut la licitație pentru o sumă care a lăsat pe toată lumea cu gura căscată. Mașina clasică a înregistrat o creștere a valorii cu 302% în doar patru luni, potrivit The Sun .

Regina Elisabeta II, la volanul mașinii vândute la licitație foto arhiva Adevărul

Automobilul, cu o vechime de 19 ani și al treilea model de acest fel produs de Land Rover, a fost vândut pentru cu o sumă exorbitantă doar datorită conexiunii sale regale. În mod normal, un Range Rover din 2004 s-ar vinde cu cel mult 6.000 de lire sterline.

Prezentat la licitația de la sfârșitul săptămânii trecute „Iconic Auctioneers NEC Classic Motor Show” din Birmingham, SUV-ul a fost adjudecat pentru suma de 132.750 de lire sterline.

Prețul a depășit estimările de vânzare, Iconic Auctioneers anticipând că va fi vândut pentru cel mult 60.000 de lire sterline, înainte de evenimentul din Midlands.

Culmea este că, anterior, vehiculul fusese achiziționat pentru numai 30.000 de lire sterline, din cauză că fostul proprietar nu a putut verifica legătura cu Majestatea Sa. Actualul vânzător a căutat pe Internet pentru a confirma conexiunea regal, iar prețul a explodat.

Acesta a găsit înregistrări video cu Regina Elisabeta a II-a la volanul mașinii, cu numărul de înmatriculare clar vizibil. Un clip o prezintă pe Majestatea Sa într-un Range Rover L322, în timp ce participa la un eveniment în 2005.

Automobilul are câteva caracteristici neobișnuite

Aceste dovezi au confirmat că Range Rover-ul era mașina preferată a Reginei atunci când se afla la Balmoral în Scoția și la Castelul Windsor. De asemenea, automobilul are câteva caracteristici neobișnuite și unice oferite doar de clasa specială a companiei. Acestea includ o barieră specială pentru câini în spate și lumini albastre pe grilă, precum și mânere interioare concepute pentru a facilita accesul Majestății Sale în vehiculul de dimensiuni mari.

Mașina este vopsită în verde Epsom și are un interior din piele de culoarea nisipului. Experții în mașini pot observa și o gaură mică pe capotă, unde se crede că a fost montată o mascotă Labrador.

Cu toate că are 19 ani și a parcurs 109.000 de mile, vehiculul este încă într-o stare foarte bună.

Un clasic Ferrari 330 LM 250 GTO din 1962 , care a avut un singur proprietar în ultimii 38 de ani, a fost vândut tot pentru o sumă record la licitație. Unul dintre cele 34 de exemplare produse vreodată, numit "sfântul Graal" al mașinilor de colecție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB