AVALANȘĂ de TÂMPENII debitate de Dăncilă la ziarul amicului ei Burci! Cea mai mare MINCIUNĂ: Dacă ajunge președintă NU îl grațiază pe Dragnea!

AVALANȘĂ de TÂMPENII debitate de Dăncilă la ziarul amicului ei Burci! Cea mai mare MINCIUNĂ: Dacă ajunge președintă NU îl grațiază pe Dragnea!

AVALANȘĂ de TÂMPENII debitate de Dăncilă la ziarul amicului ei Burci! Cea mai mare MINCIUNĂ: Dacă ajunge președintă NU îl grațiază pe Dragnea!

Dăncilă, întrebată dacă l-ar grația pe Liviu Dragnea în cazul în care ar ajunge președintele României: ”Doamne, nici nu se pune problema!”

 Premierul Viorica Dăncilă a declarat luni, într-un interviu la Adevărul Live, că, dacă ar ajunge președintele României nici nu s-ar pune problema să îl grațieze pe fostul lider social-democrat Liviu Dragnea.

”Dacă veți ajunge președintele României, îl veți grația pe Liviu Dragnea?”, a întrebat-o jurnalistul Sebastian Zachman pe Viorica Dăncilă.

”Doamne ferește, nici nu se pune problema!”, a venit răspunsul prompt al șefei PSD.

Totodată, Dăncilă a declarat că nu a mai vorbit cu Liviu Dragnea de când acesta a fost condamnat defnitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare în disarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. Ea a respins că ar primi indicații de la fostul lider PSD aflat în spatele gratiilor din data de 27 mai 2019.

Dăncilă: Aș fi plecat în postul de comisar european, dar nu pot să las partidul/Cred că toată lumea așteaptă votul la moțiunea de cenzură, m-au sunat omologi de-ai mei

Dăncilă a declarat, luni, la Adevărul Live, că ar fi plecat în postul de comisar european, dar nu vrea să lase partidul, pentru că ea este un om de echipă. Dăncilă a spus că probabil Ursula von der Leyen așteaptă votul la moțiunea de cenzură pentru a da un răspuns pe noile propuneri de comisar european.

Ea a negat că președinta desemnată a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, i-ar fi cerut să discute cu președintele Klaus Iohannis despre noile nominalizări de comisar european după respingerea Rovanei Plumb.

„Am discutat cu președintele României prima dată când i-am spus de primele nominalizări. Acum am luat în calcul al doilea nume, nu aveam ce să mai discut cu președintele. Președintele și-a dat acordul”, a adăugat Dăncilă.

Întrebată cadă președintele nu i-a spus la acea discuție că nu este de acord cu propunerile, Viorica Dăncilă a replicat: „Nu am avut o discuție cu președintele în sensul acesta. Mi-a spus: credeți că sunt propuneri potrivite? Eu am spus: da”.

Ea a criticat faptul că altor candidați li s-a dat posibilitatea să-și rezolve problemele, iar candidatei din România nu.

„Dacă refuză și aceste propuneri, avem în cadrul PSD foarte mulți oameni care pot ocupa acest post”, a susținut Dăncilă.

Întrebată dacă ar putea fi chiar ea nominalizarea, Viorica Dăncilă a negat: „Nu, nu pot să las partidul și să plec. Eu sunt un om de echipă și așa voi rămâne. Din punctul meu de vedere aș fi plecat și aș fi ocupat acest post, dar nu pot să las partidul”.

Întrebată dacă Ursula von der Leyen așteaptă să vadă votul la moțiunea de cenzură pentru a da un răspuns în privința noilor nominalizări, Dăncilă a replicat: „Toată lumea așteaptă. Au fost omologi de-ai mei care m-au sunat, m-au întrebat dacă am probleme, s-au legat relații interumane. (…) Toată lumea se uită, vor să vadă dacă în România există stabilitate”.

Dăncilă spune că a discutat cu parlamentari și primari și promite PNDL 3: Nimeni nu a ajuns pe persoană fizică în Parlament. Cred că sunt mulți parlamentari care se gândesc dacă să voteze moțiunea, pentru că vor merge în colegiu

 Dăncilă a mai declara că a discutat cu parlamentari și primari, dar că nu a promis bani sau funcții, însă a precizat că Guvernul are în pregătire PNDL 3, programul inventat de Darius Vâlcov prin care se alocă bani direct primăriilor. Dăncilă a spus că nimeni nu a ajuns pe persoană fizică în Parlament și crede că sunt mulți parlamentari care se gândesc dacă să voteze moțiunea de cenzură, pentru că vor merge în colegiu și vor da ochii cu primarii, care nu își vor mai primi banii.

Principalele declarații pe acest subiect ale premierului Viorica Dăncilă:

Despre faptul că ar fi promis bani și funcții: Cine face astfel de afirmații e iresponsabil. Să spui că premierul României promite bani, funcții mi se pare un lucru deosebit de grav, care arată numai ură (…) Aceste afirmații sunt preluate și de alte state membre și nu ne fac decât rău.
Niciodată nu am promis bani, funcții. Că am stat de vorbă cu oamenii mi se pare firesc. E foarte bine ca oricine ocupă o funcție în stat să discute cu oamenii, să înțeleagă ce vor, dacă au greșit, unde au greșit.

Am discutat și cu parlamentari, cu primari, cu cetățenii. Cred că mulți se vor răzgândi, pentru că atunci când se vor întoarce în colegiu vor da ochii cu primarii, cu cetățenii. (…) Nimeni nu a ajuns pe persoană fizică în Parlament. Atunci când primarii nu își vor mai primi fondurile – PNDL 1, PNDL 2 – cred că acest lucru va crea o mare nemulțumire.

Cred că sunt destul de mulți parlamentari care se gândesc că nu vor sta doar în Parlament, vor merge acasă.

Despre acuzațiile de presiune la adresa parlamentarilor și de mită electorală prin Fondul de Dezvoltare și Investiții: E o interpretare complet eronată, despre Fondul de Dezvoltare și Investiții vorbim de un an de zile, a fost în programul de guvernare.

Dăncilă: Nu e normal ca între ministrul Justiției și șeful CSM să fie un conflict care se poartă în mass-media. Cu Ana Birchall am „relații instituționale”

Dăncilă a mai spus luni, tot la Adevărul, că nu este normal ca între ministrul Justiției și șeful CSM să fie un conflict care se poartă în mass-media. Dăncilă a precizat că are „relații instituționale” cu Ana Birchall, pe care a propus-o pentru revocare din funcția de ministru al Justiției.

Viorica Dăncilă a mai spus că relația cu Birchall este așa cum ar trebui să fie între premier și un ministru și că a fost o foarte mare supărare în partid atunci când Ana Birchall a propus ordonanța de urgență, pentru că PSD a decis să nu mai dea OUG în domeniul justiției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale