Avem finala feminină de la Australian Open 2023: Suma pusă în joc, sâmbătă, e amețitoare

Avem finala feminină de la Australian Open 2023: Suma pusă în joc, sâmbătă, e amețitoare

Australian Open 2023 oferă premii-record, iar, sâmbătă, în meciul pentru trofeu la feminin, se vor înfrunta două dintre jucătoarele care au fost pe lista favoritelor, când competiția a pornit la drum, pe data de 16 ianuarie.

Aryna Sabalenka a ajuns în finala de la Australian Open 2023. FOTO: Arhiva Adevărul

La câteva ore după ce Elena Rybakina (Kazahstan, 23 de ani, 25 WTA), campioana en-titre de la Wimbledon, și-a asigurat prezența în ultimul act , ea și-a aflat adversara, după a doua semifinală disputată, la Melbourne. În confruntarea Aryna Sabalenka (Belarus, 24 de ani, 5 WTA) – Magda Linette (Polonia, 30 de ani, 45 WTA), jucătoarea cu cel mai bun clasament rămasă în competiție și-a respectat statutul de favorită.

După un meci de o oră și 35 de minute, Sabalenka s-a impus în minimum de seturi, scor 7-6, 6-2. Așadar, sportiva din Belarus va juca prima ei finală de Grand Slam, după patru semifinale (Wimbledon 2021, US Open 2021 și 2022 și Australian Open 2023).

Sâmbătă (ora va fi anunțată, ulterior), în finala feminină, miza financiară va fi una uriașă. Rybakina și Sabalenka se vor înfrunta, nu doar pentru gloria sportivă, ci și pentru un cec în valoare de 1.998.278 de dolari americani. Finalista se va alege cu un bonus de 1.091.496 de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...