Avertisment pentru israelieni. Liderii Hezbollah, Hamas și Jihadului Islamic Palestinian s-au întâlnit pentru a decide noii pași

Avertisment pentru israelieni. Liderii Hezbollah, Hamas și Jihadului Islamic Palestinian s-au întâlnit pentru a decide noii pași

Liderul mișcării șiite libaneze Hezbollah, comandandul adjunct al mișcării islamiste palestiniene Hamas și șeful Jihadului Islamic Palestinian s-au întâlnit pentru a-și menține „coordonarea” și pentru a studia pașii de urmat împotriva Israelului, relatează agențiile internaționale de presă.

Luptător Hezbollah FOTO Profimedia

„Reuniunea a evaluat poziţiile asumate la nivel internaţional şi ce trebuie să facă Axa Rezistenţei”, a titrat Al-Manar, postul de televiziune al Hezbollah, referindu-se la alianţa care reuneşte Iranul, grupările militante palestiniene, Siria, Hezbollahul libanez şi alte facţiuni.

„Am căzut de acord să continuăm coordonarea şi să urmărim evoluţiile zilnic şi cu titlu permanent”, a explicat Hezbollah într-un comunicat publicat la finalul reuniunii.

Potrivit comunicatului, în timpul întâlnirii, Sayyed Hassan Nasrallah (Hezbollah), Saleh al-Arouri (Hamas) și Ziad al-Nakhala (Jihadul Islamic) au dezbătut şi „ce anume trebuie să facă părţile Axei Rezistenţei (numită Axa Răului de către israelieni și susținătorii lor, n. red.) în această fază delicată pentru a obţine o victorie reală a Rezistenţei în Gaza şi Palestina, dar şi pentru a pune capăt agresiunii trădătoare şi brutale împotriva poporului nostru oprimat”.

Din 8 octombrie, a doua zi de la atacul Hamas, Hezbollah şi Israelul sunt angrenate într-un intens foc încrucişat la graniţa comună, unde au avut loc şi acţiuni revendicate de facţiunile palestiniene prezente pe teritoriul libanez, relatează Agerpres , citând EFE și Reuters.

Acestea au inclus lansări de rachete şi încercări de infiltrare ale aripilor înarmate ale Jihadului Islamic şi Hamas, care se presupune că au acţionat cu aprobarea Hezbollah, sub controlul căruia se află fâşia de sud a Libanului, la graniţa cu Israelul.

Escaladarea în zonele de frontieră a stârnit temeri că Libanul va deveni un al doilea front în războiul dintre Israel şi organizațiile teroriste din Fâşia Gaza, în timp ce Guvernul libanez menţine contacte interne şi internaţionale pentru a încerca să controleze situaţia.

Nasrallah, obişnuit să rostească discursuri televizate lungi dintr-un loc ţinut secret, uneori de mai multe ori într-o singură săptămână, a păstrat tăcerea de la începutul ostilităţilor, remarcă EFE.

În schimb, adjunctul său, Naim Qassem, a declarat marţi că gruparea sa are „degetul pe trăgaci” la nivelul pe care îl consideră „necesar”.

„Hezbollah este în centrul bătăliei Rezistenţei pentru apărarea Gaza şi pentru a înfrunta ocupaţia şi agresiunea din Palestina, Liban şi regiune. Degetul său este pe trăgaci în măsura în care consideră necesar în timpul confruntării”, a scris Qassem pe contul său X.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?