Avertisment sumbru: Vom sări la peste un milion de cazuri de Covid pe zi. Și nu pentru că testăm mai mult

Avertisment sumbru: Vom sări la peste un milion de cazuri de Covid pe zi. Și nu pentru că testăm mai mult

Până la dispariția pandemiei de coronavirus, omenirea va mai trece prin episoade mai rele, cum este și cel experimentat în prezent, de înmulțire a cazurilor de Covid-19 în țări în care oamenii erau convinși că au trecut peste ce fusese mai dificil. Iar multe semne în acest sens vor fi deja vizibile în următoarele câteva săptămâni, afirmă doctorul Ashish Jha, directorul Global Health Harvard Institute, într-un interviu acordat pentru podcastul BBC.

„Suntem abia la început. În prezent sunt diagnosticate în jur de 200.000 de cazuri pe zi, dar nu aș fi surprins să ajungem la un milion sau mai multe cazuri. Din păcate suntem încă într-o fază foarte timpurie a acestei pandemii”, afirmă dr. Ashish Jha, la BBC.

Faptul că statele și-au îmbunătățit capacitatea de a testa nu face problema în sine a coronavirusului una mai mică. Potrivit expertului intervievat de BBC, testele nu cauzează infecții, ci doar le descoperă, iar realitatea este că numărul cazurilor de Covid a luat-o din nou în sus pe tot cuprinsul Globului, independent de capacitatea țărilor de a testa mai multe persoane.

Printre motivele acestei tendințe se numără și faptul că unele țări au relaxat restricțiile prea devreme sau prea mult. La asta se adaugă nepăsarea sau chiar suspiciunile unor oameni cu privire la existența coronavirusului și a bolii pe care o produce.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă aruncă în aer PSD! Dezvăluiri fără perdea despre „păpușile” din fruntea partidului

2 „Și la vaccinare unii sunt mai cetățeni ca alții” / Laura Ștefan dezvăluire incredibilă care arată în ce căcat d…

3 SURSE Nicuşor Dan l-a dat afară din sala de şedinţe pe gândacul plantat de Firea, directorul economic al ALPAB…

4 L-au prins? / Cumpănașu, cercetat pentru că agăța tinere de 14-15 ani

5 Capra se crede crocodil / Olivia Steer îl ceartă pe Mircea Cărtărescu că nu știe să scrie!!! Răspunsul de mare b…