Avertismentul care dă fiori al șefului CIA: Ucraina ar putea pierde războiul până la sfârșitul anului 2024

Avertismentul care dă fiori al șefului CIA: Ucraina ar putea pierde războiul până la sfârșitul anului 2024

Directorul CIA, William Burns, a oferit joi un avertisment dur parlamentarilor de la Capitol Hill: Dacă nu aprobați acum ajutorul pentru Ucraina, Kievul ar putea pierde războiul până la sfârșitul anului, transmite Politico .

Luând cuvântul la un eveniment la Centrul prezidențial George W. Bush, Burns a îndemnat legislatorii să aprobe suplimentul care ar dedica miliarde pentru eforturile de război ale Ucrainei.

„Cu impulsul pe care l-ar aduce asistența militară, atât din punct de vedere practic, cât și psihologic, ucrainenii sunt pe deplin capabili să se descurce până în 2024 și să înțepe opinia arogantă a lui Putin că timpul este de partea lui”, a spus el.

Dar dacă acest lucru nu trece de Congres, „imaginea este mult mai dezastruoasă”, a continuat el. „Există un risc foarte real ca ucrainenii să piardă pe câmpul de luptă până la sfârșitul anului 2024, sau cel puțin să-l pună pe Putin într-o poziție în care ar putea dicta, în esență, termenii unui acord politic”.

Acesta este probabil cel mai puternic avertisment din partea unui oficial de rang înalt al administrației în ceea ce privește războiul, în condițiile în care oficialii de la Kiev avertizează că o ofensivă rusă iminentă în vară – care ar însemna valuri masive de trupe care ar invada Ucraina – ar putea copleși soldații în dificultate ai Kievului.

Remarcile lui Burns vin la o zi după ce președintele Camerei Reprezentanților, Mike Johnson, a dezvăluit pachetul său de ajutor extern foarte așteptat, care atârnă în balanță în timp ce președintele încearcă să obțină voturile necesare pentru a începe dezbaterea în plen.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro