Avioane de luptă chineze au interceptat un avion al US Air Force deasupra Mării Chinei de Est

Avioane de luptă chineze au interceptat un avion al US Air Force deasupra Mării Chinei de Est

Două avioane de luptă chineze au interceptat la începutul acestei săptămâni un avion al US Air Force specializat în detectarea radiațiilor deasupra Mării Chinei de Est, a informat joi presa americană, relatează vineri DPA și AFP.

Avioanele chineze Su-30 s-au apropiat la o distanță de 45 de metri de aparatul de zbor american, a declarat un oficial american pentru CNN.

Avionul WC-135 al US Air Force colectează elemente ce ar putea fi emise în urma testelor nucleare și a fost folosit în trecut pentru a aduna dovezi ale posibilelor teste nucleare efectuate de Coreea de Nord.

"Încă investigăm incidentul, dar rapoartele inițiale oferite de echipajul avionului american au caracterizat interceptarea ca fiind neprofesionistă", a declarat purtătorul de cuvânt al Forțelor aeriene americane, locotenentul colonel Hodge, într-un comunicat citat de CNN.

"Problema este analizată cu autoritățile chineze prin intermediul canalelor diplomatice și militare", a mai spus el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...