Avioane franceze au fost urmărite de aeronave de luptă ruseşti deasupra Mării Negre (armata franceză)

Avioane franceze au fost urmărite de aeronave de luptă ruseşti deasupra Mării Negre (armata franceză)

Două avioane de război franceze şi o aeronavă de aprovizionare au fost urmărite joi de două avioane de luptă ruseşti în spaţiul aerian internaţional de deasupra Mării Negre, a doua astfel de interacţiune survenită săptămâna aceasta, a indicat joi armata franceză citată de Reuters.

Miercuri, un avion rus a escortat două avioane de război franceze, Moscova afirmând că scopul a fost de a le împiedica să intre în spaţiul aerian rus. Astfel de incidente nu sunt noi, dar acum ele survin pe un fond de noi tensiuni între Occident şi Rusia în regiune.

Un purtător de cuvânt al forţelor armate franceze, colonel Pascal Ianni, a declarat joi pentru Reuters că avioanele franceze participă la o misiune de observare a NATO în conformitate cu reglementările internaţionale.

"Cele două avioane franceze au detectat două avioane de luptă ruseşti care s-au apropiat, dar care nu perturbă sau împiedică progresul misiunii", a spus Ianni, adăugând că a fost vorba de o "comunicare strategică" din partea Moscovei pentru a arăta că avioanele sale se află în vecinătate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina