Avion de recunoaștere american în apropierea frontierei Rusiei în Extremul Orient (minister)

Avion de recunoaștere american în apropierea frontierei Rusiei în Extremul Orient (minister)

Rusia a acuzat luni Statele Unite că au efectuat un zbor de recunoaștere în apropiere de frontiera sa din Extremul Orient cu riscul, susține Moscova, unei coliziuni cu avioane de pasageri, relatează AFP.

"I-a fost notificat unui reprezentant al Ministerului american al Apărării că, pe 22 mai 2016, apărarea aeriană rusă a reperat un avion de supraveghere de tip RC-135 al forțelor aeriene americane în timp ce efectua o recunoaștere aeriană deasupra Mării Japoniei, în apropiere de frontiera Rusiei", a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Transponderul acestui avion era deconectat, a adăugat ministerul, subliniind că echipajul său nu a informat autoritățile regionale ruse despre itinerariul său.

În plus, aparatul american a zburat la aceleași altitudini la care se află de obicei avioane de pasageri, ceea ce a creat un risc de coliziune, a continuat ministerul, înainte de a cere să se ia măsuri pentru a se evita repetarea pe viitor a unor asemenea incidente.

În ultimele luni, Statele Unite au acuzat frecvent aviația rusă de provocări la adresa forțelor sale armate, în special a navelor de război. Moscova a răspuns că militarii americani nu trebuie să se apropie prea mult de granițele Rusiei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria