Avion EgyptAir prăbușit: Aparatul efectuase trei aterizări de urgență în ultimele 24 de ore înaintea tragediei

Avion EgyptAir prăbușit: Aparatul efectuase trei aterizări de urgență în ultimele 24 de ore înaintea tragediei

Avionul Airbus 320 aparținând companiei EgyptAir, prăbușit luna trecută în Marea Mediterană, a fost nevoit să se întoarcă din drum și să facă cel puțin trei aterizări de urgență în ultimele 24 de ore care au precedat tragedia, transmite joi Euronews, care citează canalul public de televiziune France 3.

Avionul Airbus A320, ce aparținea companiei EgyptAir, efectua o cursă Paris-Cairo, având 66 de persoane la bord, când a dispărut de pe radar în noaptea de 18 spre 19 mai.

''Aceste noi descoperiri sunt un element important pentru anchetatori. Nu putem presupune că știm exact ce s-a întâmplat la bord, dar nu este deloc normal să faci cale-întoarsă de câteva ori după un incident tehnic fără a găsi nimic'', a explicat Jean-Paul Troadec, fost oficial în domeniul siguranței aviatice.

Sistemele de avertizare Acars ar fi semnalat o anomalie la bord la scurt timp după decolare de pe trei aeroporturi unde avionul Airbus oprise. Aceste proceduri de alertă au fost analizate de fiecare dată de echipe de audit tehnic la sol.

Jean-Paul Troadec a insistat că semnalele Acars sunt emise în mod automat numai în cazul unei disfuncționalități.

Până acum, doar un număr relativ mic de bucăți din epava avionului Airbus A320 au fost recuperate din mare.

Operațiunea de căutare a 'cutiilor negre' ale aparatului a fost impulsionată miercuri de primirea unor posibile semnale de către una dintre navele implicate în această misiune.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...