Avionul de lux al miliardarului Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania. Preţul de pornire este de 5,17 milioane de dolari

Avionul de lux al miliardarului Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania. Preţul de pornire este de 5,17 milioane de dolari

Un anunţ al Băncii Transilvania arată că avionul de lux, utilizat pentru călătorii de business al acţionarului Interagro, Ioan Niculae, înregistrat pe firma Interaviation, este executat silit în contul unor datorii pe care grupul de firme Interagro, aflat în insolvenţă, le are la instituţia de credit. Preţul de pornire în licitaţie al avionului este de 5.171.000 de dolari. Banca Transilvania, alături de Credit Europe erau printre principalii finanţatori ai business-urilor omului de afaceri, potrivit unor declaraţii mai vechi ale acestuia, scrie  Economica.net .

 "Aeronava marca Hawker, model 900 XP, numar de fabricatie HA-0182, tip mid-sized private jet, dotată cu spatiu larg de cabină, capacitate de zbor la mare altitudine, autonomie de zbor pe o rază de până la 5463 km. Configuraţia interioară este de 8 pasageri, un pilot, un copilot şi un cabin crew. Dotările aeronavei sunt specific serviciilor asigurate pentru segmental călătoriilor tip business", arată anunţul de vânzare publicat de Banca Transilvania.

Data licitaţiei nu a fost încă stabilită, dar preţul de pornire pentru vânzarea avionului este este de 5.171.000 de dolari.

Potrivit anunţului Băncii Transilvania, avionul a fost fabricat în 2011 şi are două motoare Honeywell, model TFE731-50R-1H. Aeronava este înregistrată în România, dar a operat zboruri în întreaga Europă, având o autonomie de zbor de 2.850 mile nautice. Aeronava este înregistrată pe firma Interaviation, deţinută în proporţie de 51% de Adina Niculae, fata mai mică a omului de afaceri, restul de 49% aparţinând companiei Interagro.






Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia