Avionul folosit de Prigojin pentru a-l chema pe Zelenski la un duel aerian a fost lovit de armata ucraineană

Avionul folosit de Prigojin pentru a-l chema pe Zelenski la un duel aerian a fost lovit de armata ucraineană

Avionul de atac la sol de la bordul căruia șeful Wagner, Evgheni Prigojin, l-a chemat pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la un duel aerian a fost lovit în apropiere de Bahmut, locul celei mai sângeroase bătălii ruso-ucrainene.

Avion de tip Su-24 FOTO Arhivă

Potrivit publicației ucrainene „Zerkalo Nedeli”, un avion de atac la sol Su-24 aparținând organizației paramilitare Wagner fost lovit marți de apărătorii orașului Bahmut, situat în regiunea Donețk. Este vorba chiar de avionul de la bordul căruia șeful Wagner s-a filmat pentru a-l provoca pe șeful statului ucrainean la un duel aerian. Informația a fost confirmată de serviciul de presă al lui Prigojin.

„Da, într-adevăr, avionul respectiv a fost atacat astăzi (marți, n. red.) de la sol de către apărarea antiaeriană a inamicului. Pilotul a făcut un miracol, reușind să aterizeze cu o mașină în flăcări după îndeplinirea misiunii de luptă”, a reacționat serviciul de presă al șefului Wagner.

La 6 februarie, șeful Wagner, un acolit al actualei puteri de la Kremlin, s-a filmat la bordul unui Su-24 pentru a se deda unui nou act de propagandă. Susținând că tocmai a efectuat un bombardament asupra Bahmutului, Prigojin l-a chemat pe Zelenski la un duel aerian pentru a tranșa bătălia pentru acest oraș din estul Ucrainei, care durează deja de peste șase luni.

Prigojin a recunoscut abia în luna septembrie a anului trecut că este fondatorul Wagner, o organizație paramilitară acuzată de numeroase abuzuri, crime și activități ilegale în slujba Kremlinului.

De câteva luni încoace, șeful Wagner încearcă, spre nemulțumirea Ministerului rus al Apărării, să dea impresia că este un adevărat lider de război și că mercenarii săi sunt vârful de lance al invaziei ruse din Ucraina.

Potrivit Washingtonului, Wagner dispune în prezent de circa 50.000 de combatanți în Ucraina, dintre care 10.000 sunt mercenari sub contract, iar 40.000 deţinuţi recrutaţi din închisori din Rusia. Statele Unite consideră Wagner drept o organizaţie criminală transnaţională.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…