Avionul lui Rogozin "nu a putut ateriza la Chișinău și a fost redirecționat spre Budapesta"

Avionul lui Rogozin "nu a putut ateriza la Chișinău și a fost redirecționat spre Budapesta"

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunțat vineri că avionul în care se afla nu a putut ateriza pe aeroportul din Chișinău din cauza ceței și a fost redirecționat spre Budapesta, informează RIA Novosti.

La Chișinău, Rogozin urma să ia parte la ceremonia de învestire a președintelui ales al Republicii Moldova, Igor Dodon.

"Din cauza ceței dense de pe aeroportul din Chișinău, avionul companiei Aeroflot nu a reușit să aterizeze. Ne-am rotit vreo 40 de minute deasupra și am virat spre Budapesta", a notat Rogozin pe Twitter.

"Iată că în pofida sancțiunilor, am ajuns în UE. Imediat ce vremea se va îmbunătăți, vom decola spre Chișinău, pentru întâlnirea cu președintele Igor Dodon", a adăugat Rogozin.

Rogozin se află pe lista demnitarilor ruși împotriva cărora UE a impus sancțiuni, printre care și interdicția de a intra in spațiul aerian al UE.

Potrivit informației de pe site-ul aeroportului din Chișinău, airport.md, cursa SU 1846 ce urma sa aterizeze în capitala Republicii Moldova la orele 10:55 a fost redirecționată spre Budapesta, în Ungaria. Conform situației de la ora 12.00 de pe site-ul www.flightradar24.com , avionul companiei ruse Aeroflot a încheiat traversarea spațiul românesc și a intrat în spațiul aerian ungar.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...