Avionul militar american prăbuşit în Mediterana: armata anunţă moartea tuturor militarilor aflaţi la bord

Avionul militar american prăbuşit în Mediterana: armata anunţă moartea tuturor militarilor aflaţi la bord

Cinci militari au murit în urma prăbuşirii unui avion american în Marea Mediterană în timpul unui exerciţiu, a anunţat duminică Comandamentul european al armatei americane (EUCOM).

La bord se aflau cinci militari

''În timpul unei misiuni de rutină de realimentare în cadrul antrenamentelor militare, un avion militar american care transporta cinci militari s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Toţi cei cinci militari de la bordul aeronavei au murit'', a precizat EUCOM într-un comunicat preluat de AFP.

Armata americană anunţase accidentul, care a avut loc ''în seara zilei de 10 noiembrie'' în estul Mediteranei, fără a oferi iniţial informaţii despre soarta persoanelor de la bord, scrie Agerpres.

EUCOM nu a precizat modelul aeronavei implicate sau de unde venea, dar Statele Unite au desfăşurat recent un portavion în regiune pentru a descuraja orice tentativă de escaladare a războiului dintre Israel şi Hamas într-un conflict regional.

''Jill şi cu mine ne rugăm pentru familiile şi prietenii care au pierdut o persoană dragă - o parte din sufletul lor", a declarat preşedintele american Joe Biden într-un comunicat. ''Întreaga noastră naţiune le împărtăşeşte durerea''.

După atacul Hamas din 7 octombrie, Washingtonul a oferit sprijin militar Israelului şi şi-a consolidat forţele din regiune cu portavionul USS Gerald R. Ford şi alte nave de război.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”