Avocații lui Arsene invocă un „risc ridicat de sinucidere” privind extrădarea din Italia a fostului șef CJ Neamț. Gorghiu: „Un tertip”

Avocații lui Arsene invocă un „risc ridicat de sinucidere” privind extrădarea din Italia a fostului șef CJ Neamț. Gorghiu: „Un tertip”

Avocații italieni ai fostului președinte al CJ Neamț susțin în privința deciziei de extrădaare din Italia că Ionel Arsene prezintă un „risc ridicat de sinucidere”. În același timp, ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a declarat, potrivit Libertaatea, că acesta este „un tertip” avocățesc.

Ministrul susține că este vorbaa de un tertip FOTO Mediafax / Andreea Alexandru

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, Alina Gorghiu, a declrat portivit libertatea că motivele invocate de avocații fostului șef CJ Neamț reprezintă „un tertip” avocățesc.

„Avem deja o decizie definitivă a instanței supreme din Italia, care spune că Arsene trebuie să execute pedeapsa în România, subliniez, definitivă, fără nicio cale de atac”, a spus Alina Gorghiu. „Din punctul meu de vedere este un tertip și ceea ce contează este faptul că autorițățile din România au colaborat și vor colabora foarte bine cu statele europene în privința mandatelor europene de aresatare și așteptăm ca și fugarul Arsene să fie adus în țară”, a spus ministrul Justiției, potrivit Libertatea .

Ce spun avocații

„Predarea contrastează cu scopul reeducativ al pedepsei, întrucât executarea în străinătate a pedepsei aplicate unei persoane care și-a stabilit ferm relațiile familiale și sociale în Italia sfârșește prin a împiedica reintegrarea socială a individului la sfârșitul executării pedepsei și, prin urmare, scopul reeducativ la care trebuie să tindă sancțiunea”, susțin avocații fostului șef CJ Neamț, potrivit publicației italiene Corriere della Calabria.

Potrivit sursei citate, avocații mai susțin că Ionel Arsene suferă de patologii grave, inclusiv de natură neuropsihiatrică, iar acest lucru a fost constatat și documentat de un medic neuropsihiatru, de un psiholog criminalist și de un cardiolog.

„Din cauza procesului la care a fost supus în România și pe care l-a considerat nedrept, Ionel Arsene prezintă o stare clinică ce îndeplinește cele cinci criterii de diagnostic pentru diagnosticul de Tulburare Depresivă Majoră de gravitate severă și prezintă un risc ridicat de suicid în cazul în care cererea de predare va fi admisă. Riscul de sinucidere este foarte ridicat și ar crește exponențial în cazul extrădării”, mai susțin avocații.

Curtea de Casaţie din Italia a decis predarea fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ Ionel Arsene autorităţilor din România, hotărârea fiind definitivă, a anunţat sâmbătă ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?