Avocații lui Vâlcov din dosarul de corupție de la Tribunalul Olt au cerut recuzarea completului

Apărătorii lui Darius Vâlcov din dosarul acestuia de luare de mită, aflat pe rolul Tribunalului Olt, au cerut la termenul de miercuri recuzarea completului de judecată, respectiv a judecătoarei Otilia Chiriță.

Fostul ministru al Finanțelor, Darius Vâlcov, a fost prezent miercuri la Tribunalul Olt, unde urma să dea declarații în cauză, dar nu a fost audiat deoarece avocații săi au cerut recuzarea completului.

Judecătorul de caz, Otilia Chiriță, a spus că cererea avocaților lui Darius Vâlcov va fi înaintată către completul de soluționare și a fixat un nou termen în proces în data de 28 iunie. Judecătorul Otilia Chiriță a amintit că a formulat anul trecut cerere de abținere în această cauză, dar cererea sa a fost respinsă. În dosar a mai fost depusă o cerere de recuzare a judecătorului Otilia Chiriță, în luna martie anul acesta, dar cererea respectivă a fost respinsă.

Până la termenul de miercuri, în cauza de la Tribunalul Olt în care Vâlcov este inculpat pentru luare de mită au fost audiați toți martorii. La termenele următoare va da declarație Darius Vâlcov și vor fi reaudiați unii martori în prezența inculpatului.

În 2015 Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în două dosare instrumentate de DNA. Unul se judecă la Înalta Curte de Casație și Justiție, iar altul la Tribunalul Olt. Vâlcov este inculpat pentru trafic de influență și luare de mită.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 HARTĂ Ce partide au câștigat șefia Consiliilor Județene

4 Priviți cum arată Gâdea... Pieleanu anunță 5 surprize la București!

5 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…