Avocatul Poporului: Decizia în cazul art. 2 din Legea 90/2001, după învestirea noului Executiv

Decizia Avocatului Poporului cu privire la constituționalitatea sau neconstituționalitatea articolului 2 din Legea 90/2001, care prevede că persoanele care au suferit condamnări penale nu pot fi membri ai Guvernului, va fi luată după învestirea viitorului Executiv.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, în ultimele zile, Avocatul Poporului a primit o serie de petiții având ca obiect art. 2 din Legea nr. 90/2001, constatând, în același timp, apariția în spațiul public a unor dezbateri politice cu privire la acest subiect.

"În acest context, Avocatul Poporului precizează că decizia privind constituționalitatea sau neconstituționalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001 va fi luată după finalizarea procesului politic și instituțional de învestire a viitorului Guvern", se menționează în comunicat.

Pe 13 decembrie, Victor Ciorbea anunța că Avocatul Poporului va decide "într-o zi — două" dacă se sesizează sau nu din oficiu în privința Legii 90/2001 privind organizarea Guvernului, precizând că își dorește ca aspectele legate de acest act normativ să fie rezolvate direct între instituțiile prevăzute de Constituție.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

3 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Primul șoc pentru penali! Predoiu deschide ușa reintrării SRI în lupta anticorupție

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut