Avocatul Poporului: Decizia în cazul art. 2 din Legea 90/2001, după învestirea noului Executiv

Avocatul Poporului: Decizia în cazul art. 2 din Legea 90/2001, după învestirea noului Executiv

Decizia Avocatului Poporului cu privire la constituționalitatea sau neconstituționalitatea articolului 2 din Legea 90/2001, care prevede că persoanele care au suferit condamnări penale nu pot fi membri ai Guvernului, va fi luată după învestirea viitorului Executiv.

Potrivit unui comunicat transmis luni AGERPRES, în ultimele zile, Avocatul Poporului a primit o serie de petiții având ca obiect art. 2 din Legea nr. 90/2001, constatând, în același timp, apariția în spațiul public a unor dezbateri politice cu privire la acest subiect.

"În acest context, Avocatul Poporului precizează că decizia privind constituționalitatea sau neconstituționalitatea art. 2 din Legea nr. 90/2001 va fi luată după finalizarea procesului politic și instituțional de învestire a viitorului Guvern", se menționează în comunicat.

Pe 13 decembrie, Victor Ciorbea anunța că Avocatul Poporului va decide "într-o zi — două" dacă se sesizează sau nu din oficiu în privința Legii 90/2001 privind organizarea Guvernului, precizând că își dorește ca aspectele legate de acest act normativ să fie rezolvate direct între instituțiile prevăzute de Constituție.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante