Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unor minore din Vaslui obligate să se prostitueze

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unor minore din Vaslui obligate să se prostitueze

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unor minore, aflate în centre de plasament aparținând DGASPC Vaslui, care ar fi fost obligate să se prostitueze.

Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituție privind protecția copiilor și a tinerilor, se arată într-un comunicat transmis marți AGERPRES.

Potrivit sursei citate, într-un articol din presa locală se menționa că, în comuna Tutova, satul Bădeana, o minoră de 13 ani, din Bârlad, aflată în centrul social al DGASPC Vaslui (apartament social), a fost obligată să se prostitueze.

''Fata de 13 ani s-a dus cu un unchi de-al ei și cu alte două fete, dintre care una de 17 ani, din același apartament, la discoteca din Bădeana. Acolo, un bărbat de 42 de ani, din Bârlad, (...) a plătit fetei de 17 ani suma de 80 de lei, pentru o 'prospătură'. Adolescenta a plasat-o pe minora de 13 ani bărbatului, care a întreținut relații sexuale cu ea. (...) Când s-a întors în apartamentul social, minora a povestit ce-a pățit, plângând, celui care are grijă de apartament din partea DGASPC Vaslui, iar acesta a chemat poliția'', precizează sursa citată.

În prezent se efectuează cercetări privind comiterea infracțiunii de sex cu un minor, precum și de proxenetism și trafic de minori. Dosarul va fi preluat de DIICOT Vaslui.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…