Ayatollahul Khamenei respinge discuţiile cu SUA cu privire la programele nuclear şi de rachete

Ayatollahul Khamenei respinge discuţiile cu SUA cu privire la programele nuclear şi de rachete

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a exclus vineri posibile negocieri cu SUA cu privire la programele nuclear şi de rachete balistice ale Iranului şi i-a îndemnat pe iranieni să reziste presiunii americane, potrivit Reuters.

"Sancţiunile brutale ale Americii împotriva Iranului au scopul de a ne prăbuşi economia ... Obiectivul lor este de a ne limita influenţa în regiune şi de a opri dezvoltarea rachetelor noastre şi a capacităţilor nucleare", a spus Khamenei într-un discurs transmis în direct de televiziune.

"Sprijinindu-ne pe capacităţile noastre naţionale şi reducând dependenţa noastră de exportul de petrol, toate acestea ne vor ajuta să rezistăm presiunii Americii", a spus ghidul suprem iranian.

Relaţiile dintre Teheran şi Washington s-au deteriorat de când preşedintele american Donald Trump a retras SUA în 2018 din pactul dintre Iran şi cele şase mari puteri mondiale în virtutea căruia Teheranul a acceptat să-şi limiteze programul său nuclear în schimbul ridicării treptate a sancţiunilor internaţionale.

SUA au reimpus după aceea sancţiuni care au redus brusc exporturile de petrol ale Teheranului.

Washingtonul a declarat că doreşte ca Teheranul să negocieze un acord mai extins pentru a restricţiona în continuare activitatea nucleară a Iranului şi dezvoltarea programului său de rachete, precum şi de a limita influenţa regională a Republicii Islamice.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

2 Așa o fi?

3 ...

4 ...

5 Progresista Maia Sandu ocolește discret cuvântul „unire” în mesajul de 1 Decembrie