Ayatollahul Khamenei respinge discuţiile cu SUA cu privire la programele nuclear şi de rachete

Ayatollahul Khamenei respinge discuţiile cu SUA cu privire la programele nuclear şi de rachete

Ghidul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a exclus vineri posibile negocieri cu SUA cu privire la programele nuclear şi de rachete balistice ale Iranului şi i-a îndemnat pe iranieni să reziste presiunii americane, potrivit Reuters.

"Sancţiunile brutale ale Americii împotriva Iranului au scopul de a ne prăbuşi economia ... Obiectivul lor este de a ne limita influenţa în regiune şi de a opri dezvoltarea rachetelor noastre şi a capacităţilor nucleare", a spus Khamenei într-un discurs transmis în direct de televiziune.

"Sprijinindu-ne pe capacităţile noastre naţionale şi reducând dependenţa noastră de exportul de petrol, toate acestea ne vor ajuta să rezistăm presiunii Americii", a spus ghidul suprem iranian.

Relaţiile dintre Teheran şi Washington s-au deteriorat de când preşedintele american Donald Trump a retras SUA în 2018 din pactul dintre Iran şi cele şase mari puteri mondiale în virtutea căruia Teheranul a acceptat să-şi limiteze programul său nuclear în schimbul ridicării treptate a sancţiunilor internaţionale.

SUA au reimpus după aceea sancţiuni care au redus brusc exporturile de petrol ale Teheranului.

Washingtonul a declarat că doreşte ca Teheranul să negocieze un acord mai extins pentru a restricţiona în continuare activitatea nucleară a Iranului şi dezvoltarea programului său de rachete, precum şi de a limita influenţa regională a Republicii Islamice.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…