Ayatollahul Khamenei: Susţinerea de către Macron a caricaturilor cu profetul Mahomed este un ''act prostesc''

Ayatollahul Khamenei: Susţinerea de către Macron a caricaturilor cu profetul Mahomed este un ''act prostesc''

Ghidul suprem al Republicii islamice Iran, Ali Khamenei, a calificat miercuri drept un "act prostesc" susţinerea de către preşedintele francez Emmanuel Macron a caricaturilor cu profetul islamului, Mahomed, relatează AFP.

"Întrebaţi-l acest lucru pe preşedintele vostru: de ce susţine ofensa adusă profetului lui Dumnezeu, considerând acest lucru libertate de expresie? (...) Acest act prostesc nu este o ofensă adusă conştiinţei unei naţiuni care l-a ales ca preşedinte?", a afirmat el într-un mesaj de pe site-ul său de internet adresat "Tinerilor Franţei".

În cadrul ceremoniei de omagiere a lui Samuel Paty, profesorul de istorie decapitat în apropiere de Paris pe 16 octombrie într-un atentat comis de un islamist pentru că le-a arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed, Macron a promis că Franţa nu va renunţa la caricaturile sale.

Declaraţiile sale au declanşat proteste în mai multe ţări majoritar musulmane, precum şi apeluri la boicotarea produselor franceze.

"Întrebarea următoare este: de ce atunci să pui sub semnul îndoielii holocaustul se consideră a fi infracţiune?", a adăugat ayatollahul Khamenei. "Şi de ce acela care scrie pe această temă trebuie să fie condamnat la închisoare, în timp ce ofensa adusă profetului este un act permis?", a mai afirmat el.

Înaintea lui Khamenei, preşedintele iranian Hassan Rouhani a avertizat să insultarea profetului încurajează "violenţa şi vărsarea de sânge".

Iranul l-a convocat marţi pe numărul doi al ambasadei Franţei la Teheran pentru a protesta împotriva "comportamentului inacceptabil al autorităţilor franceze".AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 VIDEO Filmare intimă cu premierul Finlandei, Sanna Marin, apărută pe internet