Bacău: Piloţii avionului IAR 99 Şoim prăbuşit au fost recuperaţi

Bacău: Piloţii avionului IAR 99 Şoim prăbuşit au fost recuperaţi

Piloţii avionului militar prăbuşit în judeţul Bacău au fost recuperaţi şi sunt în viaţă, a confirmat, pentru AGEPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, Andrei Grecu.

"Da (au fost recuperaţi n.r.). Sunt în viaţă", a precizat Grecu.

La faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de intervenţie, descarcerare şi prim-ajutor, după ce la numărul de urgenţă 112 a fost anunţată prăbuşirea avionului.

O aeronavă de tip IAR 99 Şoim cu dublă comandă, din Baza 95 Aeriană "Erou căpitan aviator Alexandru Şerbănescu" de la Bacău, s-a prăbuşit luni, în jurul orei 13,30, în zona localităţii Nicolae Bălcescu, informează MApN într-un comunicat transmis AGERPRES.

"Cei doi piloţi au reuşit să se catapulteze, echipele de salvare sunt în legătură cu ei şi au început deja operaţiunile de recuperare. Conducerea Bazei 95 Aeriană a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii", precizează sursa citată.

Ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor, împreună cu şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, sunt în drum spre locul producerii incidentului.

Potrivit sursei citate, o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene urmează să investigheze cauzele producerii accidentului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...