Bacău: Toţi medicii din UPU a Spitalului Judeţean vor să demisioneze, fiind nemulţumiţi de un control al DSP

Bacău: Toţi medicii din UPU a Spitalului Judeţean vor să demisioneze, fiind nemulţumiţi de un control al DSP

Toţi cei 7 medici ai Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Bacău vor să demisioneze după ce un coleg de-al lor a fost amendat, cu 20.000 lei, de Direcţia de Sănătate Publică, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, doctorul Adrian Popa, directorul unităţii medicale.

Potrivit sursei citate, DSP Bacău ar fi invocat sancţiunea prin faptul că a aflat din presă despre suspiciunea de coronavirus, şi nu de la medicul din UPU care a preluat cazul.

Directorul Spitalului Judeţean Bacău, doctorul Adrian Popa, a declarat că medicul amendat şi-a înaintat, marţi, demisia, fapt care a stârnit un val de solidaritate din partea celorlalţi medici din UPU.

"Am văzut astăzi o foaie semnată şi parafată de toţi medicii din UPU, respectiv 7 medici din circuitul de adulţi, care sunt alături de colegul lor. I-am temperat puţin, să nu o depună cu număr de înregistrare. Este un val de nemulţumiri în UPU pentru că acel control de la DSP, în loc să ajute, susţină şi coordoneze, s-a soldat cu amendarea unui medic cu o sumă destul de importantă, 20.000 lei. Frustrarea era că DSP a auzit din presă, pentru că noi am declarat prea târziu cazul. Au fost mai multe sancţiuni, dar aceasta este cea mai importantă", a declarat directorul Spitalului Judeţean Bacău.

Doctorul Adrian Popa a adăugat că legea prevede ca un caz de boală transmisibilă să fie raportat "imediat" de la depistare către Centrul de coordonare a infecţiilor din DSP.

"Termenul imediat, după mine, nu este comensurabil în minute sau ore. Şi atunci medicul a luat decizia de a investiga atent cazul, de a cere consulturile necesare, după care, la circa o oră de la prezentare, a făcut o înştiinţare despre această suspiciune de coronavirus. Chiar eu am trimis raportarea medicului epidemiolog pe e-mail, fax şi whatsapp, la circa o oră de la prezentarea pacientului. Din punctul meu de vedere, procesul verbal al DSP nu este corect întocmit şi cred că ar trebui anulat. Se pierde din vedere rolul principal al DSP, acela de coordonare, susţinere, ajutor şi monitorizare, nicidecum de control şi sancţionare. Asta ar trebui să fie ultimul", a spus directorul Spitalului Judeţean Bacău, doctorul Adrian Popa.

Luni, la UPU a Spitalului Judeţean Bacău s-a prezentat un tânăr în vârstă de 24 ani care a spus că se teme să nu fie infectat cu coronavirus, pentru că s-a întors în urmă cu două săptămâni din China şi prezintă mai multe simptome în acest sens.

Tânărul a fost trimis în aceeaşi zi cu o ambulanţă la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti unde i-au fost efectuate teste care au infirmat prezenţa coronavirusului. AGERPRES / (A - autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante