Bacău: Un bărbat decedat luat de ape în Orășa, iar locatarii a 18 case din Poieni sunt evacuați

Bacău: Un bărbat decedat luat de ape în Orășa, iar locatarii a 18 case din Poieni sunt evacuați

În localitatea băcăuană Orășa s-a înregistrat joi seara, în jurul orei 22,00, prima victimă a căderilor abundente de ploaie de pe parcursul zilei.

"Un bărbat în vârstă de 49 de ani a fost luat de apa Tazlăului Sărat în timp ce traversa un podeț amplasat în preajma casei sale. A fost observat de rude, s-a încercat salvarea sa, dar victima a fost luată de fluxul apelor învolburate", a declarat, pentru AGERPRES, căpitanul Andrei Grecu, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bacău.

Comitetul pentru situații de urgență din comuna băcăuană Livezi a decis joi seara, la ora 21, evacuarea preventivă a locatarilor din 18 de case situate în satul Poieni, aflat la interferența dintre comunele Helegiu și Livezi, în zona albiei inferioare a râului Tazlăul Sărat, ajuns la cota de inundații.

"Este o evacuare voluntară cerută de oamenii locului ce se simt amenințați de o posibilă revărsare a apei râului. Marea majoritate au anunțat că au plecat pentru a fi găzduiți de rude, iar cei care nu au unde sta în această noapte, aproximativ 5-6, vor fi cazați în localul școlii din Livezi", a precizat, pentru AGERPRES, Dumitru Nadă, șeful Compartimentului pentru situații de urgență al Prefecturii Bacău.

AGERPRES / (AS — autor: Cornel Cepariu, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucraina a doborât în două zile avioane multirol rusești în valoare de peste 130 de milioane de dolari

2 VIDEO Hai cu dezmembrarea! / O uzină rusă anunță că a trimis un tren cu tancuri de ultimă generație în Ucraina

3 De citit! Foarte interesante amănunte de la vârful Rusiei!

4 VIDEO Un analist militar rus s-a scăpat la TV: Ucraina va câștiga răboiul. Intenționează să lupte până la ultimul om / Oricât de mult am urî să recunoa…

5 Războiul care nu se vede....