Baciu (MS): După încheierea activităţii CNCAV, vaccinarea anti-COVID-19 se va face în cadrul Programului naţional de imunizare

Baciu (MS): După încheierea activităţii CNCAV, vaccinarea anti-COVID-19 se va face în cadrul Programului naţional de imunizare

Persoanele care vor dori să se imunizeze după încheierea activităţii Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 o vor putea face la unul dintre medicii de familie care desfăşoară această activitate, a declarat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, marţi, în cadrul videoconferinţei "Sănătate şi Farma".

"Se închide activitatea Comitetului, pentru că se trece de la o acţiune de tip campanie, cum era până în momentul de faţă, la una care este definită de o acţiune de vaccinare clasică în cadrul registrului naţional şi al Programului naţional de imunizare, adică vaccinare cum o fac copiii sau cum o facem, spre exemplu, în vaccinarea antigripală. Ne vom putea vaccina la medicii de familie. (...) Ne vom putea vaccina la oricare dintre ei, absolut. Nu trebuie ca medicul nostru de familie să fie obligatoriu cel care ne vaccinează. Ne vom putea vaccina la oricare dintre aceşti medici de familie", a explicat Baciu.

Pe platforma de vaccinare va fi păstrată o hartă interactivă, unde vor fi afişate cabinetele medicilor de familie care imunizează împotriva noului coronavirus.

"Avem o hartă interactivă care va fi păstrată pe platforma vaccinare-COVID.gov.ro şi vom avea acolo aceeaşi hartă, în care vor fi întotdeauna updatate centrele de vaccinare. În cazul nostru, locaţiile medicilor de familie care desfăşoară activităţi de vaccinare. (...) Avem datele de contact şi ne vom putea programa uşor la vaccinare. Procesul va fi unul simplu atât pentru cei care vor dori să facă o doză suplimentară, dacă va fi luată această decizie, cât şi pentru cele 13.000-15.000 care se vaccinează în continuare săptămânal fie cu prima doză, fie cu a doua doză sau o doză de rapel", a adăugat secretarul de stat.

Potrivit acestuia, unul din doi români a fost imunizat anti-COVID-19 în cadrul campaniei naţionale.

"Au fost organizate 11.000 de transporturi. (...) 9,7 milioane de programări au fost efectiv realizate cu ajutorul acestei platforme (platforma naţională de vaccinare - n.r.). Site-ul vacccinare-COVID.gov.ro a fost accesat de 79.000.000 de ori. (...) 67 de oamenii au muncit în interiorul CNCAV, sunt aproximativ 5.000 de medici care au fost implicaţi în campanie la nivel naţional şi aproximativ 34.000 de angajaţi din MApN şi MAI", a arătat Baciu. AGERPRES/(A - autor: Roberto Stan, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...