Bacteria "mâncătoare de carne" a provocat până acum două decese în Texas în urma uraganului Harvey

Bacteria "mâncătoare de carne" a provocat până acum două decese în Texas în urma uraganului Harvey

Așa numita bacterie "mâncătoare de carne" a provocat până acum două decese în Texas în urma uraganului Harvey.

Cel mai recent caz este al unui bărbat în vârstă de 31 de ani care a ajutat la repararea caselor în localitatea Galveston din statul american Texas după trecerea uraganului Harvey. Acesta a decedat în urma unei infecții rare cauzată de o bacterie cunoscută în mod comun sub numele de bacteria "mâncătoare de carne", informează miercuri New York Times citând un anunț al autorităților sanitare.

Bărbatul s-a prezentat la spital la 10 octombrie cu o infecție gravă la brațul stâng, au indicat reprezentanții Departamentului districtual de sănătate din Galveston în cadrul unui comunicat emis luni. Pacientul a fost informat că suferă de fasceită necrozantă, o infecție bacteriană care poate distruge țesuturile moi. El a decedat la 16 octombrie.

Rudele care au vorbit la posturile locale de știri l-au identificat drept Josue Zurita, un om ''cu o mulțime de prieteni în Galveston care îl iubesc'', după cum a declarat pentru postul KHOU Brenda Avalos, verișoara soției lui.

Aceasta a fost cea de-a doua persoană care a decedat din cauza acestei infecții de la trecerea uraganului Harvey prin statul Texas, în luna august, fenomen natural care a provocat inundații în zonele rezidențiale și a lăsat în urmă 75 de morți.

''Este foarte posibil ca această persoană să se fi infectat când bacteria (apărută) în urma inundațiilor produse de Harvey a pătruns în corpul său printr-o rană sau o tăietură'', a explicat doctor Philip Keiser, specialist în boli infecțioase la Autoritatea sanitară din Galveston.

În luna septembrie, Nancy Reed, în vârstă de 77 de ani, și-a pierdut viața din cauza fasceitei necrozante după ce a căzut într-o casă inundată situată în comunitatea Kingwood din Houston și și-a rupt mâna. Bacteria a pătruns în corpul său prin rănile deschise, a specificat medicul legist din districtul Harris.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria