Bali: Turiștii prinși fără mască, obligați de polițiști să execute între 25 și 50 de flotări

Bali: Turiștii prinși fără mască, obligați de polițiști să execute între 25 și 50 de flotări

Poliția din Bali a găsit o modalitate inedită de a-i pune la punct pe cei care refuză să respecte reglementările COVID-19, în mare parte fiind vorba despre turiștii care ajung pe insulă.  Surprinși fără să poarte masca de protecție în public, și fără a putea plăti pe loc amenda, turiștii sunt obligați să execute între 25 și 50 de flotări, relatează  euronews.

Pentru persoanele care sunt surpinse că poartă masca necorespunzător, pedeapsa este de 15 flotări.

În videoclipurile distribuite săptămânal pe rețelele de socializare, turiștii pot fi văzuți făcând flotări pe stradă.

De la începutul pandemiei a fost obligatoriu să se poarte măști în public pe insula indoneziană, dar poliția a constatat că turiștii încă nu respectă legea.

„Respectul pentru purtarea unei măști de către turiștii străini este foarte scăzut. Mai întâi spun că nu sunt conștienți de acest regulament, apoi spun că au uitat-o, sau că masca lor era umedă sau deteriorată”, a comentat ofițerul de poliție Gusti Agung Ketut Suryanegara, pentru AFP.

Amenda pentru lipsa măștii de protecție este de 100.000 de rupii indoneziene (6 €).

 

Polițiștii care veghează pentru respectarea reglementărilor anti-covid spun că s-au săturat de scuzele oferite de turiștii indolenți.

De la începutul anului, zeci de vizitatori ai insulei ar fi fost arestați pentru că nu purtau o mască de protecție. „90 la sută dintre cei care încalcă prevederile legale sunt turiști străini”, a explicat Suryanegara.

Indonezia a fost puternic lovită de pandemia de Covid, înregistrând peste 917.000 de cazuri de infecții și mai mult de 26.000 de decese. Numărul de cazuri de Covid a continuat să crească rapid de la începutul anului.

În ciuda dificultăților sectorului turistic, autoritățile din Bali iau în considerare deportarea vizitatorilor străini care nu poartă măști sau nu respectă reglementările COVID-19, informează euronews.com.

„Încerc să respect protocoalele de sănătate. Dacă merg la un magazin, desigur, port o mască”, a spus turistul rus Margarita Chlapak, în stațiunea Canggu. Chlapak nu purta masca pe stradă, în momentul în care a răspuns întrebărilor jurnaliștilor AFP.

Turismul în Bali a fost interzis în 2020.

Turiștii nu au avut acces în Bali din aprilie anul trecut, cu excepția celor care au reședința în insulă, sau care au vizitat alte părți din Indonezia. Autoritățile se pregătesc să redeschidă turismul, după ce 1,2 milioane de doze de vaccin Sinovac au ajuns în Indonezia la începutul lunii decembrie. Având în vedere dependența insulei de vizitatorii străini, vaccinul a fost vital pentru susținerea economiei Bali.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Situație explozivă la vârful Armatei Rusiei

2 ULTIMA ORĂ Prima „decapitare” la vârful Armatei Rusiei după „măcelul” din Crimeea!

3 Canalul rus „General SVR: Putin a recunoscut cu ușile închise eșecul din Ucraina. Planul prin care încearcă un „haos controlat”

4 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

5 ULTIMA ORĂ Mândria a egalat prostia! / Rusia amenință că va lovi viitoarea fabrică de drone turcești Bayraktar din Ucraina