Bangladesh: Două milioane de persoane sunt izolate în urma unor inundaţii devastatoare

Bangladesh: Două milioane de persoane sunt izolate în urma unor inundaţii devastatoare

Cel puţin 10 persoane au murit şi circa două milioane sunt izolate în urma unor inundaţii nemaiîntâlnite de aproape două decenii în nord-estul Bangladesh-ului, au anunţat sâmbătă autorităţile, potrivit AFP.

Inundaţiile din nord-estul Indiei au provocat ruperea unui dig important de pe râul Barak, împărţit de cele două ţări, care a dus la inundarea a cel puţin 100 de sate, a declarat Mosharraf Hossain, administratorul-şef al regiunii.

"Până în prezent, circa două milioane de oameni au rămas izolaţi în urma inundaţiilor", a continuat el, adăugând că cel puţin zece persoane au murit de la începutul săptămânii.

Oficialii au explicat că digul, situat la Zakiganj, la graniţa cu India, nu poate fi reparat până când nivelul apei nu va scădea.

Numeroase zone din Bangladesh sunt predispuse la inundaţii, iar experţii susţin că schimbările climatice cresc probabilitatea unor fenomene meteorologice extreme.

Inundaţiile au ajuns în multe cartiere ale oraşului Sylhet, cel mai mare din nord-estul Bangladeshului, unde circa 50.000 de familii au rămas fără electricitate timp de mai multe zile, a declarat pentru AFP un alt oficial.AGERPRES/ (AS - editor: Ana Alecu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...