Bani europeni pentru compensarea facturilor. Precizările lui Ciucă și Boloș

Bani europeni pentru compensarea facturilor. Precizările lui Ciucă și Boloș

Premierul a anunțat că la nivelul Comisiei Europene s-a decis alocarea unei sume de 40 de miliarde de euro pentru a ajuta țările Uniunii să facă față crizei energetice, inclusiv decontarea facturilor.

Nicolae Ciucă a venit cu precizări despre banii europeni FOTO gov.ro

Din această sumă, României îi vor reveni 2,2 miliarde de euro, iar banii vor putea fi utilizați inclusiv pentru a compensa facturile la energie, dar și pentru a ajuta mediul privat.

Trebuie să discutăm modul în care putem să ajustăm pachetul de măsuri astfel încât să putem să aliniem măsurile noastre care au fost, o parte dintre ele, adoptate la nivelul Comisiei Europene cu cele care se află în pregătire. Avem o veste foarte bună de la Comisia Europeană, care a disponibilizat 10% din Fondul de Coeziune, care înseamnă aproape 40 de miliarde de euro, bani care pot fi utilizați pentru a lua măsuri în această criză energetică”, a declarat Nicolae Ciucă în ședința de Guvern.

La rândul său, Marcel Boloș, ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, a venit cu precizări. „Pentru România înseamnă acești din acești 10% înseamnă 2,2 miliarde de euro și pot fi finanțate 3 tipuri de măsuri: compensarea facturilor la energi; granturi pentru capital de lucru pentru IMM-uri; ocupare și creare de locuri de muncă”, a punctat șeful MIPE.

La nivel național, în funcție de ceea ce veți dispune, vom pregăti toată documentația pentru a ne pregăti să punem în aplicare decizia Comisiei Europene”, a completat Marcel Boloș.

Ciucă, despre întâlnirea cu reprezentanții sectorului energetic

Liderul de Palatul Victoria a vorbit și întâlnirea cu reprezentanții sectorului energetic. „Ne-am întâlnit luni după-amiază cu reprezentanţii din sectorul energetic, am dorit să avem o discuţie prin care să ne asigurăm că cetăţenii şi economia beneficiază în continuare de energie şi gaze, în condiţii acceptabile. Astfel, ne-am întâlnit cu furnizorii şi distribuitorii, pentru a discuta toate aspectele legate de măsurile guvernamentale pe care le-am luat în ultimul an şi să stabilim cu cei implicaţi în sectorul şi în procesul de implementare atât instituţii publice cât şi societăţile din domeniu, modul în care putem să adaptăm pachetul de măsuri astfel încât să fie sustenabil şi să ofere predictibilitate”, a spus premierul Ciucă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…