Bănicioiu: Am colaborat foarte bine cu toate instituțiile statului

Bănicioiu: Am colaborat foarte bine cu toate instituțiile statului

Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a declarat că în perioada mandatului său a primit mai multe informări legate de diverse subiecte și a subliniat că a colaborat cu toate instituțiile statului ''foarte bine''.

El a precizat că deciziile privind efectuarea de controale au fost luate pentru că făceau parte din planul său managerial și al echipei sale.

"Au fost cele mai multe controale (n.r. — în perioada mandatului meu). (...) Am primit mai multe informări legate de foarte multe subiecte, iar eu deciziile de control le-am luat pentru că a fost în planul managerial al meu și al echipei mele. Am colaborat foarte bine cu toate instituțiile statului și de aceea am fost printre puținii miniștri, dacă nu chiar singurul, care a luat astfel de măsuri", a declarat miercuri pentru AGERPRES fostul ministru Nicolae Bănicioiu.

Reacția acestuia vine după ce surse medicale au susținut că un ministru al Sănătății ar fi știut de problema Hexi Pharma, deși ar fi declarat că nu își amintește să fi primit informări de la SRI pe acest subiect.

În același timp, ca reacție la informațiile din presă, Ministerul Sănătății a transmis printr-un comunicat că nu poate confirma sau infirma faptul că fostul ministru Nicolae Bănicioiu ar fi primit informări de la SRI în care să fi fost menționat în clar numele companiei Hexi Pharma .

Potrivit MS, informările SRI pe care le primește un ministru sunt la cel mai înalt nivel de clasificare din instituția respectivă și numai ministrul are acces la acestea.

"În ceea ce privește acțiunile de control efectuate de Corpul de control al Ministerului Sănătății la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca a existat una singură în anul 2015, care s-a desfășurat în perioada 9.02.2015 — 13.02.2015. Această acțiune era prevăzută în planul anual de control și a avut următoarele tematici: verificarea activității economico-financiare în perioada 1.01.2014 — februarie 2015, verificarea modului de încasare a veniturilor proprii din serviciile medicale de specialitate prestate, validate și invalidate de Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București în perioada 01.01.2013 — februarie 2015, verificarea modului de încadrare cu personal și acordarea sporurilor, verificarea respectării condițiilor igienico-sanitare în unitatea sanitară, alte aspecte considerate relevante", precizează MS.

Conform sursei citate, Corpul de control nu a verificat produse ale companiei Hexi Pharma, problema nefiind trecută în acțiunile tematice.

"În ceea ce privește condițiile igienico-sanitare, au fost constatate deficiențe în principal la proceduri nerespectate și la amenajarea improprie a unor spații", mai susține sursa citată.

MS menționează că raportul Corpului de control a fost transmis către Camera de Conturi Cluj, ANRMAP, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj, CAS Cluj și Colegiul Medicilor Cluj pe baza altor concluzii din celelalte tematici de control.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro