Bănicioiu: Ghiță nu a intervenit la mine

Bănicioiu: Ghiță nu a intervenit la mine

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, a susținut luni că fostul deputat Sebastian Ghiță nu a intervenit la el, pe vremea când era ministru, punctând că îl cunoștea pe acesta în calitate de coleg.

"La mine nu. Am văzut și eu știrea. Cred că ar trebui să cereți explicații, nu cred că este vorba de numele meu", a spus Bănicioiu, la Parlament, întrebat cu privire la documentele DNA Ploiești.

El a susținut că îl cunoștea pe Sebastian Ghiță în calitate de coleg.

"Am văzut că era vorba de dosarul electronic al pacientului. Parcă asta a apărut și în comunicarea oficială și în date. Din câte îmi aduc eu aminte, cred că în 2013 s-a format sau chiar înainte de 2013. Dar sigur nu în mandatul meu", a adăugat Bănicioiu.

Fostul ministru a susținut că nu a discutat despre acest subiect cu Sebastian Ghiță și că acesta nu a venit niciodată în biroul său să îi ceară o intervenție.

Sebastian Ghiță ar fi pretins de la reprezentanții Siveco România diverse sume de bani , promițând, în schimb, că își va exercita influența asupra mai multor factori decizionali, între care fostul premier Victor Ponta și foștii miniștri Eugen Nicolăescu și Nicolae Bănicioiu, în vederea atribuirii unor contracte din fonduri publice, se arată în documente aflate la cel mai nou dosar al DNA Ploiești care îl vizează pe fostul deputat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Lupta pentru Marea Neagră nu s-a încheiat

2 Rareș Bogdan, mesaj în miez de noapte!

3 Fostul slugoi al Elenei Udrea și-a cumpărat o vilă de 352 de metri pătrați în Belgia

4 Se retrag „Piedonii”? / De două zile sunt mucles...

5 Judecați voi...