Barack Obama a sosit la Dallas, pentru a fi alături de rudele celor cinci polițiști uciși de un lunetist

Barack Obama a sosit la Dallas, pentru a fi alături de rudele celor cinci polițiști uciși de un lunetist

Președintele american, Barack Obama, a sosit marți la Dallas, pentru a fi alături de rudele celor cinci polițiști uciși de un lunetist și pentru a încerca să unească o țară zguduită de violențele izbucnite în urmă cu o săptămână pe fondul unor tensiuni rasiale, relatează AFP.

Însoțit de soția sa, Michelle Obama, președintele american s-a alăturat unei ceremonii ecumenice, unde va lua cuvântul, de asemenea, predecesorul său, George W. Bush.

Micah Johnson, ex-combatant afroamerican în vârstă de 25 de ani, care a fost în misiune în Afganistan, a afirmat că voia să omoare polițiști albi ca răspuns la uciderea a doi afroamericani în aceeași săptămână cu focuri de armă de către forțele de ordine în Louisiana și Minnesota. Înregistrări video realizate de amatori, difuzate pe rețelele sociale, au șocat o întreagă țară.

La începutul ceremoniei, desfășurată la Meyerson Symphony Center, în centrul orașului, primarul Dallasului, democratul Mike Rawlings, a făcut apel de a nu se ceda panicii sau unei viziuni fataliste a societății americane.

''Durerea Dallasului este durerea întregii țări'', a afirmat el, lansând un apel la unitate, ''unitate între poliție și cetățeni, unitate între responsabilii politici''.

''Este ocazia de a construi un nou model pentru comunitatea noastră, pentru orașul nostru, pentru țara noastră'', a afirmat Rawlings.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Premieră la Iași / Amanta cere daune morale de la soţie

3 Așa o fi?

4 Așa o fi?

5 Imaginea asta zace în căpuțul multor românași...