Barack Obama a sosit la Dallas, pentru a fi alături de rudele celor cinci polițiști uciși de un lunetist

Președintele american, Barack Obama, a sosit marți la Dallas, pentru a fi alături de rudele celor cinci polițiști uciși de un lunetist și pentru a încerca să unească o țară zguduită de violențele izbucnite în urmă cu o săptămână pe fondul unor tensiuni rasiale, relatează AFP.

Însoțit de soția sa, Michelle Obama, președintele american s-a alăturat unei ceremonii ecumenice, unde va lua cuvântul, de asemenea, predecesorul său, George W. Bush.

Micah Johnson, ex-combatant afroamerican în vârstă de 25 de ani, care a fost în misiune în Afganistan, a afirmat că voia să omoare polițiști albi ca răspuns la uciderea a doi afroamericani în aceeași săptămână cu focuri de armă de către forțele de ordine în Louisiana și Minnesota. Înregistrări video realizate de amatori, difuzate pe rețelele sociale, au șocat o întreagă țară.

La începutul ceremoniei, desfășurată la Meyerson Symphony Center, în centrul orașului, primarul Dallasului, democratul Mike Rawlings, a făcut apel de a nu se ceda panicii sau unei viziuni fataliste a societății americane.

''Durerea Dallasului este durerea întregii țări'', a afirmat el, lansând un apel la unitate, ''unitate între poliție și cetățeni, unitate între responsabilii politici''.

''Este ocazia de a construi un nou model pentru comunitatea noastră, pentru orașul nostru, pentru țara noastră'', a afirmat Rawlings.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dumitru Buzatu, în CEX-ul PSD: „Coronavirusul nu există” / Către liderii social-democrați: „Oricum, sunteți toți…

2 VIDEO Această formă de viață se numește Codruța Cerva, vedetă la Cocina TV și lider al trepanaților din Piață

3 Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Primul furt nu se pune. Hoțul care aduce banii înapoi sa fie iertat

4 Medic chirurg din Cluj, director de spital: Deschideți toate serviciile medicale și testați toți pacienții, e …

5 Olguța Vasilescu, delir dement: „Covidul nu există. Este o manevră a lui Iohannis pentru a nu mai ține alegeri…