Barack Obama, aflat în vacanță în Indonezia, a fost să-și vadă casa din copilărie la Jakarta

Barack Obama, aflat în vacanță în Indonezia, a fost să-și vadă casa din copilărie la Jakarta

Fostul președinte american Barack Obama a profitat de vacanța cu familia sa în Indonezia pentru a merge vineri să-și vadă casa din copilărie la Jakarta, unde s-a întâlnit, de asemenea, cu președintele indonezian, Joko Widodo, relatează AFP.

''Apa kabar'' (Ce mai faceți ?, în limba indoneziană), l-a întrebat Obama pe Widodo, în fața presei, în cadrul unei întâlniri la palatul prezidențial, de la periferia Jakartei.

În copilărie, Obama a trăit timp de patru ani la Jakarta, până în 1970, deoarece mama sa era căsătorită cu un indonezian.

Barack Obama este foarte apreciat în Indonezia, unde o statuie din bronz, înaltă de doi metri, cu efigia sa, a fost ridicată în curtea fostei sale școli.

Statuia ''Micul Barry'' — cum era numit de către colegii săi de școală indonezieni — îl arată pe tânărul Obama îmbrăcat în tricou și pantaloni scurți, ținând în mână un fluture.

Sâmbătă, în cadrul unei convenții a diasporei indoneziene, Barack Obama va rosti un discurs consacrat pluralismului și toleranței.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...