Barack Obama: Elie Wiesel a fost 'conștiința lumii'

Barack Obama: Elie Wiesel a fost 'conștiința lumii'

Scriitorul și filosoful Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului, a fost 'conștiința lumii' și un 'memorial viu' care a obligat umanitatea să acționeze în fața suferinței, a transmis președintele american Barack Obama, după anunțul privind decesul laureatului Premiului Nobel pentru Pace, potrivit DPA.

* Elie Wiesel, laureat al Premiului Nobel pentru Pace și supraviețuitor al Holocaustului, a încetat din viață la 87 de ani

* Scriitorul și filosoful Elie Wiesel a încetat din viață (fișă biografică)

"A vorbit nu doar împotriva antisemitismului, ci împotriva urii, bigotismului și intoleranței în toate formele lor", a spus Obama.

"Ne-a implorat pe fiecare dintre noi, ca națiuni și ființe umane, să facem același lucru, să ne vedem pe noi înșine în celălalt și să facem reală promisiunea 'de a nu se mai întâmpla niciodată'", a declarat liderul de la Casa Albă.

Obama a amintit de vizita sa din 2009 la fostul lagăr de concentrare Buchenwald împreună cu Wiesel și a spus că a fost onorat că acesta l-a numit prieten.

Președintele american l-a mai elogiat pe Wiesel pentru că a acționat pentru a sta mărturie într-un mod care a schimbat lumea.

"Să ne imaginăm pacea și justiția care ar fi posibile în lumea noastră dacă am trăi cu toții ca Elie Wiesel", a mai spus Obama.

Scriitorul și filosoful american de origine română Elie Wiesel, supraviețuitor al Holocaustului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace în 1986, a încetat sâmbătă din viață, la vârsta de 87 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA