Barack Obama nu se va întâlni cu Fidel Castro (Casa Albă)

Barack Obama nu se va întâlni cu Fidel Castro (Casa Albă)

Președintele Statelor Unite Barack Obama, care efectuează o vizită de trei zile la Havana, nu se va întâlni cu fostul președinte cubanez Fidel Castro, a declarat din nou luni Casa Albă, informează AFP. Zvonuri despre o posibilă întâlnire cu Lider Maximo, care a renunțat la putere de un deceniu din cauza problemelor de sănătate, au început să circule din nou după difuzarea unui interviu acordat de Obama canalului ABC în care el nu exclude să-l întâlnească într-o zi.

"Dacă starea de sănătate îi permite, l-aș putea întâlni, aș fi fericit să-l întâlnesc, pentru a închide acest capitol al Războiului Rece", a explicat Obama.

Întrebat la scurt timp după această declarație, Ben Rhodes, consilierul președintelui american, a asigurat că Obama a vorbit "la modul general".

"Nu avem prevăzută o întâlnire cu Fidel Castro în această deplasare", a spus Rhodes, precizând că nici Washingtonul și nici Havana nu au evocat o astfel de posibilitate în timpul pregătirii acestei vizite istorice, prima a unui președinte american în exercițiu în insulă după 88 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…