Barack Obama și familia sa își petrec vacanța în Indonezia

Barack Obama și familia sa își petrec vacanța în Indonezia

Fostul președinte al SUA, Barack Obama se află în vacanță cu familia în Indonezia, unde a sosit în Bali și se va deplasa apoi la Jakarta, oraș unde și-a petrecut o parte din copilărie, au anunțat sâmbătă autoritățile indoneziene, informează AFP.

Fostul președinte, în ținută lejeră, a sosit în insula turistică Bali împreună cu soția sa Michelle și cele două fiice ale lor, a anunțat un responsabil militar local.

"Ei au sosit noaptea trecută și au plecat direct spre hotelul lor din (orașul) Ubud", a declarat pentru AFP un comandant militar local, I Gede Wijiyana.

Barack Obama s-a trezit dimineața devreme, a făcut câteva exerciții în grădinile luxuriante ale complexului hotelier, a mai spus Widiyana, însă nu a fost dezvăluită nicio informație despre modul în care familia Obama intenționează să-și petreacă timpul în acest oraș liniștit și artistic.

Săptămâna viitoare, Barack Obama și familia sa urmează să plece la Yogyakarta, unde intenționează să viziteze templul antic Borobudur. Ei vor petrece acolo două zile, înainte de a lua avionul pentru Jakarta.

În copilăria sa, Barack Obama a locuit timp de patru ani la Jakarta, capitala Indoneziei, până în 1970, mama lui fiind căsătorită cu un indonezian.

Barack Obama este foarte apreciat în Indonezia, unde o statuie de bronz de doi metri cu efigia sa a fost înălțată în curtea școlii la care a învățat.

Ministerul indonezian al Afacerilor Externe a precizat că vizita lui Barack Obama are loc după mai multe invitații trimise de președintele Joko Widodo.

La 30 iunie, Barack Obama va avea o întrevedere cu președintele indonezian la Jakarta și va rosti a doua zi un discurs în fața Convenției diasporei indoneziene.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

4 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...