Barack Obama și Justin Trudeau au luat cina la Montreal (BBC)

Fostul președinte american Barack Obama a avut o rară întâlnire tete-a-tete cu premierul canadian Justin Trudeau la un celebru restaurant din Montreal, relatează joi BBC.

Sursa foto: Justin Trudeau / Twitter

Cei doi au luat cina la Liverpool House marți, când fostul președinte american s-a aflat la Montreal pentru a rosti un discurs.

Cei doi lideri sunt buni prieteni, după ce premierul Trudeau a vizitat Casa Albă pentru un dineu de lucru, anul trecut, când Obama era încă președinte al SUA.

Trudeau, care l-a numit pe Obama 'fratele' său, a scris într-un mesaj difuzat pe Twitter că au discutat despre implicarea tinerilor în acțiunile din comunitățile lor. Fundația Obama a postat tot pe Twitter un mesaj potrivit căruia cei doi lideri au discutat despre "angajamentul lor comun" în acest domeniu.

Obama s-a aflat la Montreal pentru a rosti un discurs la Palatul Congresului, sub patronajul Camerei de comerț din Montreal. Evenimentul a avut loc cu casa închisă, biletele fiind revândute online cu sute de dolari.

În discursul său, Obama și-a exprimat aprecierea față de acordul de la Paris privind schimbările climatice și dezamăgirea că SUA s-au retras din acest acord.

"În Paris, ne-am reunit în jurul celui mai ambițios acord din istorie pentru a lupta împotriva schimbării climatice", a afirmat el. "Un acord care chiar cu absența temporară a conducerii americane va oferi totuși copiilor noștri șansa de a lupta', a subliniat el.

Dar nu a fost vorba numai de afaceri pentru fostul președinte american, care și-a făcut timp să ia cina cu premierul canadian.

David McMillan, proprietarul restaurantului unde au cinat Obama și Trudeau, a declarat pentru CBC că cei doi păreau joviali la cina la care s-au servit stridii, creveți, halibut, friptură, homar cu spaghetti și tort de căpșuni.

Dar în timp ce Obama și Trudeau luau cina într-o atmosferă plăcută și calmă, în fața restaurantului era o adevărată agitație, fiind desfășurat un important dispozitiv de securitate, cu 200 de agenți, iar strada era plină de oameni curioși să-i zărească pe cei doi.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 Cătălin Sindile, unul dintre capii Jandarmeriei de la 10 August, pus sub acuzare pentru orele suplimentare înc…

4 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

5 Băsescu în direct către Firea: Cea mai preacinstită fecioară, sunteți putredă de coruptă, nu mai vorbiți de Ni…