Barack Obama va asista la un meci de baseball în Cuba, în martie

Barack Obama va asista la un meci de baseball în Cuba, în martie

Președintele SUA, Barack Obama, va asista la un meci de baseball la sfârșitul lunii martie, în Cuba, în cursul vizitei sale istorice în această țară comunistă, a anunțat marți Casa Albă, potrivit AFP. Șeful executivului american, care se va afla în Cuba în zilele de 21-22 martie, va asista la un meci demonstrativ la Havana între Tampa Bay Rays și echipa națională a Cubei.

Echipa americană va deveni cu această ocazie prima din puternica Major League Baseball (MLB) care joacă în Cuba după 1999.

'În această perioadă de schimbări istorice, dorim să punem înainte rolul constructiv al pasiunii nostre comune pentru joc', a subliniat Robert Manfred, responsabil al MLB.

Pentru MLB, Cuba reprezintă un Eldorado la care are acces limitat deocamdată, dar care ar putea deveni o sursă cvasiinepuizabilă de talente.

Vizita lui Barack și Michelle Obama va consacra într-o manieră spectaculoasă apropierea, începută în urmă cu mai puțin de un an, între Washington și Havana, după o jumătate de secol de tensiuni moștenite din timpul Războiului rece.

Ultima vizită a unui președinte american în exercițiu pe insula situată în largul Floridei datează din 1928, fiind cea a lui Calvin Coolidge.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”