Barack Obama va mai rămâne câțiva ani la Washington pentru fiica lui Sasha

Barack Obama va mai rămâne câțiva ani la Washington pentru fiica lui Sasha

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat joi că este posibil să mai rămână câțiva ani la Washington pentru a-i permite fiicei sale mai mici, Sasha, să termine liceul, relatează AFP. Întrebat, în cursul unei întâlniri cu beneficiari ai sistemului de asigurări medicale (Obamacare) la Milwaukee (Wisconsin), despre locul unde intenționează să trăiască după ianuarie 2017, Barack Obama a vorbit despre capitala federală, cel puțin pe termen scurt.

Ar fi tentat să se întoarcă la Chicago, orașul unde s-a lansat în cariera politică și unde a sărbătorit victoria din 2008?

"Încă nu ne-am hotărât. Va trebui să mai rămânem (la Washington) câțiva ani pentru ca Sasha să poată termina" liceul, a răspuns el.

"Este neplăcut să schimbi orașul în mijlocul liceului", a adăugat președintele american.

La începutul lui 2017, Malia, cea mare, va merge la facultate. Sasha, în prezent la Sidwell Friends School, o școală privată din Washington, va mai avea doi ani de liceu până la final.

Primul președinte de culoare al Statelor Unite s-a referit în repetate rânduri la dorința sa de a lucra cu tinerii proveniți din rândul minorităților din cartierele devaforizate, unde eșecul școlar, șomajul și rata încarcerărilor sunt mult mai ridicate ca în altă parte, pentru ca "egalitatea șanselor să nu fie o formulă lipsită de conținut".

Zvonuri insistente îi atribuie dorința de a preda la Columbia University (New York), unde a studiat la începutul anilor 1980. "Îmi place să predau. Contactul cu studenții îmi lipsește", a declarat el pentru New Yorker în toamna lui 2014.

În ce o privește, Prima Doamnă, Michelle Obama, a respins întotdeauna ideea unei cariere politice după modelul lui Hillary Clinton. "Sunt trei lucruri sigure în viață", a glumit Barack Obama în urmă cu câteva săptămâni. "Moartea, impozitele și faptul că Michelle nu va candida la Casa Albă", a adăugat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…