Bărbat de 24 de ani, arestat după incidentul cu bombă fumigenă din timpul unui discurs al premierului Japoniei VIDEO

Bărbat de 24 de ani, arestat după incidentul cu bombă fumigenă din timpul unui discurs al premierului Japoniei VIDEO

Un bărbat în vârstă de 24 de ani a fost arestat după ce o bombă fumigenă a explodat în timpul unui miting electoral la care era prezent şi premierul japonez Fumio Kishida, în oraşul Wakayama, din vestul Japoniei, au relatat media locale, citate de DPA.

Şeful executivului japonez este în siguranţă. În incident nu a fost rănită nicio persoană, scrie Agerpres .

Liderul japonez intenţiona să rostească un discurs de susţinere a unui candidat al Partidului Democrat Liberal (LDP) în alegerile locale.

În iulie anul trecut, Shinzo Abe, predecesorul lui Kishida, a fost împuşcat mortal pe stradă în timpul unui miting electoral în oraşul Nara. Atacul a provocat o undă de şoc în întreaga lume.

În incidentul de sâmbătă, bomba fumigenă a fost aruncată dintr-o mulţime de câteva sute de oameni. Potrivit martorilor prezenţi, explozia s-a produs la câteva secunde după ce presupusul autor al atacului fusese imobilizat la sol.

Japonia este considerată una dintre cele mai sigure ţări din lume şi are una dintre cele mai stricte legi privind armele. Duminică, miniştrii de externe ai ţărilor din G7 se vor reuni în prefectura japoneză Nagano. Premierul Fumio Kishida însuşi va găzdui un summit G7 în oraşul său natal, Hiroshima, în perioada 19-21 mai.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a elucidat misterul femeii moarte din Audi

2 „Trăiește și cu amanta în casă și cu soția. Vrea să pară model pentru societate, dar el de fapt e cel mai mare escroc”

3 Cine este frumoasa procuroare de la flagrantul DNA în care a fost săltat baronul PSD Buzatu

4 „Mor de draci” / „Dumnezeirea mamii lor, cred că treʼ să mă duc să-i bat” / A apărut documentul care-l îngroapă definitiv pe baronul PSD Buzatu!

5 VIDEO „Acest bărbat dă clasă tuturor”