Bărbații cu atitudine de playboy și misoginii au un risc mai mare de a dezvolta boli mintale (studiu)

Bărbații cu atitudine de playboy și misoginii au un risc mai mare de a dezvolta boli mintale (studiu)

Bărbații care au un comportament promiscuu, de playboy, și cei care manifestă o atitudine de superioritate față de femei sunt mai înclinați să dezvolte probleme mintale, în comparație cu cei care au o atitudine mai puțin sexistă, conform unui studiu lansat luni, informează Reuters.

Cercetarea, care sintetizează rezultatele a peste 70 de studii realizate în Statele Unite, la care au participat peste 19.000 de bărbați pe parcursul a 11 ani, a identificat o legătură între comportamentul sexist și anumite probleme ce țin de sănătatea mintală, precum depresia și abuzul de substanțe.

Studiul a luat în considerare unsprezece norme despre care experții cred că reflectă așteptările societății în ceea ce privește masculinitatea tradițională, inclusiv dorința de a câștiga, asumarea riscului și exercitarea autorității.

''Unele dintre aceste norme masculine sexiste, cum ar fi cel de a fi playboy și de a domina femeile nu reprezintă numai o nedreptate socială, ci pot fi și dăunătoare pentru sănătatea mintală'', susține Joel Wong, profesor asociat de consiliere psihologică la Universitatea Bloomington din Indiana, cel care a condus cercetarea. Acesta i-a dat ca exemplu pe bărbații care au rețineri când vine vorba de a cere ajutorul când s-au rătăcit.

În concluziile cercetării se arată că bărbații care afișează o atitudine de playboy și de superioritate față de femei sunt predispuși la a căuta ajutor medical în privința sănătății mintale.

Lansarea studiului vine la scurt timp după alegerea lui Donald Trump ca viitor președinte al Statelor Unite, ale cărui comentarii cu privire la femei, ce au ieșit la suprafață în timpul campaniei electorale, au fost catalogate de mulți drept sexiste și misogine, subliniază Thomson Reuters Foundation.

Studiul a apărut în ''Journal of Counseling Psychology'' publicat de American Psychological Association.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”